Az oroszok bejelentették, mi lesz a sorsa a szétbombázott Mariupolnak

Feltéve, hogy az ukránok nem foglalják vissza.

Hiába ez a világ egyik legnagyobb acélgyára, azután, hogy végül csak az ukrán erők feltételekhez kötött megadása árán sikerült elfoglalniuk, inkább megszabadulnának tőle. Pedig nagyjából az üzem megszerzése lett volna a legnagyobb gazdasági haszna Mariupol megszállásának.

Az orosz megszálló hatóságok most arról beszélnek, hogy a gyár elpusztítása után Mariupolból, a tengerparti kikötő- és iparvárosból, ahol az Azovsztalon túl van egy kisebb, de emberi léptékkel még így is gigantikus acélüzem, az Iljics, üdülővárost csinálnának, afféle

azovi Nizzát.

Az Azovsztal a háború előtt tízezer embernek adott munkát, és a világ kevés olyan metallurgiai üzeme volt, ahol az acélgyártás minden elemével egyszerre foglalkoztak. Évi hétezer tonna acélt, hatmillió tonna vasat, négy és fél millió tonna hengerelt fémet termeltek itt.

Tény, hogy a város teljes átformálását az orosz hadsereg szőnyegbombázása bizonyos szempontból megkönnyíti, mindazonáltal az üdülővárossá alakítás terve teljesen irracionális.

Tekintettel Oroszország páriaállammá válására, illetve arra, hogy a megszállt ukrán területeket legfeljebb olyan bábállamai, mint Szíria és Nicaragua ismerhetnék el Oroszország részének, külföldi turistákra aligha számíthatnak.

Vagyis egy világpiacra, magyarán valutát termelő ipari város helyett egy belföldi turisztikai központtal gazdagodhatnak, mely lényegében így nem termel értelmezhető bevételeket az orosz államkasszának.

(via 444.hu)

Valódi Hírek