FRISS: Putyinék feladták Ukrajna második legnagyobb városát, nem támadják tovább

Felsültek.

Az ukrán hadsereg közölte,

az oroszok kivonultak az ország második legnagyobb városa, Harkiv környékéről,

miután hetek óta hiába támadták, mégsem tudták bevenni. Kijev és Moszkva erői mindeközben komoly harcokat vívnak Ukrajna keleti ipari központjáért. Az orosz hadsereg Harkivból való kivonulását követően az utánpótlási útvonalak biztosítására koncentrál, valamint fegyveres csapásokat indítanak Donyeck tartományban, hogy kimerítsék az ukrán hadsereget.

Oleh Szinegubov regionális kormányzó a Telegram-csatornáján számolt be arról, hogy

az elmúlt 24 órában nem érte ágyútámadás Harkivot.

Elmondta, ellentámadást indítottak a Harkivtól 12 kilométerre fekvő Izjum közelében, amelyet korábban elfoglalt az orosz haderő.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter szerint a háború újabb, hosszú távú szakaszába lépett. A harcok epicentruma jelenleg a Donyec-medence, ahol a moszkvai szakadárok ellen 2014 óta harcolnak az ukránok. Putyinék célja, hogy bekerítsék a legtapasztaltabb, legjobban felszerelt csapatokat, és átvegyék az irányítást a még ukrán fennhatóság alatt lévő területeken.

A légicsapások és a sortüzek nagyon veszélyessé teszik az újságírók számára a mozgást keleten, ez pedig akadályozza a harcokról való megfelelő tudósítást. A sajtójelentések alapján úgy tűnik, hogy egyik fél sem ért még el nagyobb áttörést.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek