Dés László: Joggal nézi hülyének a magyar embereket a Fidesz, mert bármit megtehetnek velünk

De előbb-utóbb felnyílnak a szemek.

Dés László volt a vendége a Klubrádiónak, amelynek során a választási eredményt és Magyarország jelenlegi helyzetét kommentálta. A neves zeneszerző arról beszélt, hogy míg a Kádár-korszakban gyereknek nézték a választópolgárokat, addig most a Fidesz egyenesen „hülyének nézi” őket.

A művész arról beszélt, őt nem érdekli, milyen struktúrában folytatódik a kormányzás, ellenben sokkal fontosabbnak tartja, hogy egyértelművé tegyék, milyen irányt választ a kormány. Szerinte ugyanis

nem mindegy, hogy „a nyugathoz, a kipcsakokhoz,vagy a türk tanácshoz, és a többi állatsághoz” fogunk tartozni.

Azt mondta, tisztázni kellene azon elveket, amelyek alapján a választók tevékenykedni szeretnének. Ehhez szerinte meg kell teremteni azt az infrastruktúrát, amely biztosítja, hogy az emberek a választott rendszerben is el tudják tartani magukat.

A jelenlegi politikai helyzetet úgy kommentálta, a „komolyabb demokratikus hagyományokkal rendelkező országokban„, legyen az Németország, Franciaország vagy Anglia „századát, de inkább ezredét sem lehetett volna megcsinálni annak, amit itthon elkövettek, mert

kimentek volna milliók az utcára„.

Hozzátette, meg kell tanulni a demokratikus gondolkodást, és igényeket támasztani a politikusok irányába.

A zeneszerző szerint míg a Kádár-korszakban gyereknek nézték a választókat,

a Fidesz egyenesen hülyének nézi az embereket, és szerinte „végül is joggal„.

Hozzátette, a kormánypárti politikusok egy étteremben ülve biztosan nevetnek magukban, hogy minden hülyeséget el tudnak hitetni a választókkal. Előbb-utóbb azonban el kell jönnie annak az időnek, amikor a polgárok észreveszik a magyar és az osztrák helyzet közti különbséget.

Dés László végtelenül cinikusnak tartja, hogy Arthur Finkelstein, az Orbán-kormány korábbi tanácsadója halála előtt a homosz*xuálisok és a zsidók ellen uszította a magyar polgárokat, miközben önmaga is ezen kisebbséghez tartozott. Szerinte ez az aljasság legmagasabb fokát jelenti.

Az interjú végén elmondta, optimista abban a tekintetben, hogy rövidesen változás jön. Példaként elmondta, a 70-es évek végén még senki nem gondolta volna, hogy 10 éven belül összeomlik a Kádár-rendszer. „Eljön az az idő, amikor úgy beszélünk majd erről, mint egy rossz álomról” — zárta mondandóját.

A teljes interjút >>ITT<< lehet meghallgatni.

(Klubrádió nyomán)

Valódi Hírek