FRISS: Berki Krisztián drogdílere tagadja, hogy kokaint adott volna a celebnek

A 42 éves K. István már korábban is volt büntetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Beszámoltunk róla szerdán, hogy őrizetbe vette a rendőrség a vecsési K. Istvánt, akit azzal gyanúsítanak, hogy drogot adott el korábban Berki Krisztiánnak. Mint ismert: a celebet múlt pénteken találták meg holtan ferencvárosi otthona erkélyén, a lakásban kokaint találtak.

Csütörtökön Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére elmondta, a 42 éves vecsési férfi

tagadta a bűncselekmény elkövetését.

„Azt állította, hogy ismeri az elhunytat, de soha nem adott neki drogot”

közölte az ügyész, hozzátéve, hogy a gyanúsított már korábban is volt büntetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt.

A feltételezett drogkereskedőt kedden fogták el és vették őrizetbe a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói. A vecsési férfit azzal gyanúsítják, hogy az elmúlt években többször is drogot adott el Berkinek.

A bűnösségét tagadó K. István annyit elismert, hogy

saját maga drogfogyasztó.

Igaz, ezt nagyon nem is tudta volna letagadni. Bruttó 50 gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat találtak ugyanis a lakásán pár nappal ezelőtt. A vagyonbiztosítás érdekében pedig még két nagy értékű kocsit is lefoglaltak tőle a rendőrök.

Ha bebizonyosodik a bűnössége, akkor akár

nyolc év börtönt is kaphat.

Az ügyészség szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés, és bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt indítványozta a drogkereskedelemmel gyanúsított férfi letartóztatását. A kényszerintézkedéssel kapcsolatos bírósági ülés jelenleg is tart, amint megvan a döntés, frissítjük cikkünket.

(via 24.hu/ címlapkép: illusztráció)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/05/11/most-erkezett-lecsapott-a-rendorseg-berki-krisztian-drogdilerere

Valódi Hírek