FRISS: Hadházy már jelezte Kövér Lászlónak, hogy mégis letenné a képviselői esküt

Vége a színháznak, az utolsó képviselő is felveszi a mandátumot.

A jelek szerint vége felé közelít az ellenzék egy része által játszott színjáték, amely annak a választói igénynek a kiszolgálásáról szólt, hogy az ellenzéki képviselők ne vegyék fel a mandátumukat és a fizetésüket.

Korábban a Momentum szerette volna felosztani az ellenzéket „tisztákra” (ezek lettek volna ők) és „árulókra” (mindenki más). Az előbbiek abban különböztek volna az utóbbiaktól, hogy Fekete-Győr Andrásék nem a hétfői nyitóülésen vették volna fel a mandátumokat, hanem pár nappal később.

Ám Fekete-Győrék terve azonnal hamvába holt, miután Kocsis Máté belengette, hogy akik nem az alakuló ülésen teszik le az esküt, azok számára Kövér László jelölhet ki pót-időpontot, ami akár több hónappal később is lehet, így a momentumosok lecsúsztak volna több havi képviselői fizetésükről.

A momentumosok így tettek egy 180 fokos fordulatot és a korábbi fogadkozásaik meg ötpontos ultimátumaik dacára mindannyian már a május 2-ai nyitülésen letették az esküt és felvették a mandátumukat.

Fekete-Győrék korábban arról is magyaráztak, hogy nem vesznek majd fel pluszfizetéssel járó díszpozíciókat, ám ez az ígéret sem valósult meg: Fekete-Győr Andrásból frakcióvezető lett a képviselői fizetésén felül 1,2 millió forintért, a többi momentumos pedig beült a bizottságokba, szintén busás pluszjövedelemért.

Az egyedüli képviselő, aki hétfőn nem vette fel a mandátumát, Hadházy Ákos volt, ám az atv.hu szerdai információi alapján már ő is jelezte a házvezetésnek, hogy le kívánja tenni az esküt.

A csatorna érdeklődésére Hadházy Ákos megerősítette ezt az értesülést, hozzátéve, hogy szerinte ő korábban is azt kommunikálta, hogy le fogja tenni az esküt.

Az atv.hu érdeklődésére Hadházy azt is elárulta, hogy a házvezetéstől nem kapott még időpontot az eskü letételére. Ám ha szerencséje van, és Kövér László nem akar mártírt csinálni belőle, akkor kapni fog egy közeli időpontot, így egyetlen hónapnyi fizetéséről sem kell lemondania.

Drága hobbi a sportrepülőzés, és a kerozinra nincs árstop…

(via atv.hu)

Valódi Hírek