Hidvéghi Balázs szerint azért „támadja” a kormányt az EU, mert „az apa férfi, az anya nő”

Úgy látja, boszorkányüldözést folytat az Unió.

Az Európai Parlament vitát folytatott a Magyarországgal kapcsolatos jogállamisági eljárásra reflektálva. Ezzel kapcsolatban Didier Reynders igazságügyért felelős EU-biztos elmondta, az Unió számos problémás elemet azonosított a magyar kormányzati cselekvésben, amely miatt veszélybe kerül az uniós pénzek hatékony felhasználása.

Az Európai Bizottság jogállamisági hiányosságokat azonosított, ezen belül is a korrupció szintje az, ami indokolttá tette, hogy a jogállamisági feltételrendszert beindítsuk. Az ügyek súlyosan és eléggé

közvetlen módon veszélyeztethetik az európai uniós költségvetést,

az Európai Unió pénzügyi érdekeit” — mondta Reynders. Szerinte a helyzet azért problémás, mert az EU régóta jelzi a rendszerszintű problémákat a magyar kormánynak, azonban a kabinet nem intézkedett a megoldás érdekében.

Katarina Barley, az Európai Parlament szociáldemokrata alelnöke Orbánékra utalva megjegyezte, hogy „egyesek” azt gondolják, bármit megtehetnek, miután többséget szereznek a választásokon. A politikus hozzátette, az Európai Unió arról szól, hogy a kisebbségeket is tiszteletben kell tartani.

Megejgyezte,

nem a magyar embereket, hanem a magyar kormányt bírálják

— szemben az Orbán Viktor által hangoztatott feltételezéssel. Elmondta, szerinte Magyarországon mindenütt jelen van a korrupció. Gwendoline Delbos-Corfield uniós jelentéstevő Magyarországgal kapcsolatban megkérdezte, „nem furcsa, hogy egy

olyan elnöksége lesz az EU-nak 2024-ben, amelyet nem tekintünk teljes mértékben demokráciának„.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége nevében felszólaló nem lengyel kormánypárti képviselő, Joachim Stanisław Brudzinski egyetlen szóval sem védte meg a magyar kormányt. A politikus az EU döntéshozóit bírálta, amiért nem lépnek fel kellő hatékonysággal az orosz agresszió ellen. „{V}éres a kezünk az orosz rubeltől” — mondta.

Hidvéghi Balázs magyar EP-képviselő azt mondta, a Magyarországgal szembeni vádak nem jogi, hanem politikai természetűek. Szerinte ezek a viták azért keletkeztek, mert kimondták, hogy „az apa férfi, az anya nő„, valamint létrehozták a gyermekvédelminek nevezett melegellenes törvényt.

Nevetségesnek tartja azt az álláspontot, amely szerint nincs Magyarországon sajtószabadság. „{K}iegyenlített a sajtó, létezik és virágzik a jobboldali, konzervatív média is” — jelentette ki Hidvéghi. Arról beszélt, csalódott az Európai Unióban.

Arról beszélt, a magyarok a kommunista uralom után békéhez alapuló közösséghez akartak csatlakozni, amely tiszteletben tartja az klasszikus európai értékeket. „Brüsszel és különösen

az Európai Parlament egyre inkább egy posztmodern boszorkányüldöző klubbá vált,

és ránk akarja erőltetni ezt a szűklátókörű radikális ideológiát, elkezdtek bennünket zsarolni különböző szankciókkal és támadásokkal” — mondta dacosan.

(hang.hu nyomán)

Valódi Hírek