Hisztériás rohamot kapott Varga Judit a jogállamisági eljárás miatt, förtelmes dolgokat állít az Unióról

A Pegasus-ügyi miniszter nagyon kiakadt.

Szűkül a magyar kormány mozgástere az Európai Unióban, tekintve, hogy továbbra sem érkeznek uniós pénzek Magyarországra.

A héten megindulhat a jogállamisági mechanizmus is az Orbán-kormány ellen, ennek első jele az lesz, hogy az Európai Bizottság egy levelet küld a kormánynak, amelyben magyarázatot kérnek az általuk kifogásolt kérdésekre, amire 30-90 napon belül válaszolnia kell a kormánynak.

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor elkötelezte magát bizonyos elvek és normák mellett. Ezek megszegésére nem magyarázat az, amivel Orbánék érvelni szoktak, hogy mekkora felhatalmazást kaptak a választásokon, mert ettől függetlenül vannak olyan értékek, amelyeket be kell tartani.

Orbánéknak olyan kérdésekről kell majd számot adniuk, hogy érvényesül-e a sajtószabadság, a független igazságszolgáltatás, az egyéni szabadságjogok és a diszkrimináció-mentesség.

Szent-Iványi István külpolitikai szakértő az ATV-ben arról beszélt: a Tanácsban van olyan vélemény, hogy nem szabad az első alkalommal nagyon durva döntést hozni Magyarországgal szemben, ugyanakkor vannak olyanok, akik

kifejezetten kemény, példaértékű fellépést

támogatnának, akár teljes pénzügyi felfüggesztést is.

Múlt hét kedden hivatalosan is megalakult az Európai Parlament Pegasus-bizottsága, miután három uniós tagállam esetében merült fel a jogellenes visszaélés az izraeli kémszoftverrel, a magyar, lengyel és spanyol tagállamoknál.

Az már az első ülésen világossá vált, hogy nem fog következmények nélkül maradni a civilek, újságírók, üzletemberek, politikusok illegális megfigyelése és lehallgatása, azonban csak akkor lehetnek valós következményei, ha egy erre vonatkozó rendeletet elfogad a Tanács, mert akkor az kötelező hatályú lenne, tehát az Európai Bíróság előtt kellene felelnie annak, aki megsértette a jogot – fejtette ki Szent-Iványi.

A Pegasus-ügyben is nyakig sáros „igazságügyi miniszter”, Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán intézett kirohanást az Európai Bizottság (vagy ahogy ó nevezi: „Brüsszel”) ellen, amelyben Varga azt hazudja, hogy a jogállami mechanizmus elindítása ésszerűtlen és az egész Unióra nézve kockázatos döntés lenne, és hogy az eljárás elindításával

„Brüsszel bosszút akar állni a nemzeti konzervatív oldal április 3-i győzelme miatt.”

Varga a posztjában egy szót nem ejt arról, hogy az Orbán-kormány milyen súlyos demokráciatipró gyakorlata miatt indult meg az eljárás, helyette össze-vissza hadovál arról, hogy

„nem fogunk engedni a nyomásnak, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába”, valamint „gender-ügyben sem fog engedni”.

A jogállamisági eljárás valójában természetesen nem ezekről a kérdésekről szól.

Varga Judit hisztérikus posztját itt tudod kommentelni:

.

Kapcsolódó:

Az EU elzárta a pénzcsapokat: Magyarország továbbra sem kap pénzt az új uniós forrásból Orbánék miatt

Az Európai Ügyészség kimondta: Magyarország is érintett a határon átnyúló bűnügyekben

 

Valódi Hírek