Putyin bejelentette: Sikeresen tesztelték az új horrorfegyverüket

Moszkvából 6 perc alatt meg tudják vele semmisíteni Párizst.

„Ez az egyedülálló fegyver meg tudja erősíteni a hadseregünk potenciáját, és biztosítani fogja Oroszország biztonságát a külső fenyegetésekkel szemben. Ezután kétszer is meg fogják gondolni, hogy agresszívan fenyegetőzzenek-e országunkkal.”

Vlagyimir Putyin videó üzenetben jelentette be, hogy Oroszország sikeresen tesztelte új, Sarmat nevű ballisztikus rakétáját. A fegyverről az orosz elnök elmondta, hogy „nincs párja az egész világon”: rendkívül hosszú távolságot képes átrepülni, és a világon szinte bárhol képes becsapódni.

A NATO által csak Sátán 2 néven emlegetett rakéta a legnagyobb valaha ismert nukleáris fegyver, akár

12 nukleáris töltetet

is képes szállítani. Az erejét 50 megatonnára becsülik, ami 2000-szer nagyobb, mint a Nagasakira és Hirosimára ledobott atombomba a második világháborúban.

Sebessége 7 kilométer másodpercenként, ami azt jelenti, hogy Párizst és Londont is kevesebb mint 6 perce alatt eléri, ha kilövik Moszkvából. Putyin szerint át tudja repülni az északi és a déli sarkot is, és minden modern radart ki tud játszani.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a teszt sikeres volt. A Pleszecki űrrepülőtérről lőtték ki, majd a kijelölt röppályát követve végül 6000 kilométerrel arrébb, a Kamcsatka-félszigeten csapódott be.

(via France Inter)

Valódi Hírek