Megrázó részleteket osztott meg bántalmazásáról Szilágyi Liliána: „Teljesen átlátom, miért lett ilyen az apám”

Éveken át terrorban élt.

A Klubrádió Szavakon Túl című műsorának vendége volt Szilágyi Liliána ifjúsági olimpiai bajnok, aki apja általi molesztálásának részleteiről beszélt. Az úszó már korábban elmondta, apja, dr. Szilágyi Zoltán éveken át bántalmazta őt fizikai, mentális és sz*xuális értelemben.

Szilágyi azt mondta, a Cseh László többszörös olimpiai bajnok úszóval készült interjút követően határozott úgy, megosztja történetét a nyilvánossággal. A rádióban felvett beszélgetés során további részletekről beszélt Kadarkai Endrének.

Apai nagymamáját furcsa asszonynak nevezte, akitől félt, és szerinte az ő hatására vált édesapja bántalmazóvá. A sportoló úgy véli, apját a nagymamája bántalmazhatta gyermekkorában.

Viszonylag kicsi voltam, ilyen öt-hatéves, nála aludtam. Lefürdetett, majd bevitt a szobába és hát így elkezdett nyúlkálni a nemi szervemben. Majd mikor mondtam, hogy ez kényelmetlen, és én ezt nem akarom, akkor azt mondta, fontos, minden lánynak fürdés után meg legyen nézve a nunija, és

ezt neked apádnak kell csinálnia

— idézte fel a megrázó történetet.

Szerinte a nagymamája mentálisan nem volt ép. Megemlítette, hogy egyszer az édesanyja bántalmazás után az apai nagyszülőjéhez fordult segítségért, de ő azzal hárította el a megkeresést, hogy biztos okot adott az agresszióra.

Elmondta, egyszer az uszodában egy edzője felkapta, majd magához ölelte őt. Ezután szólt az édesapjának, aki elviharzott haza a lányával a történtek után. Az azóta elhunyt férfiról történeteket mesélt Szilágyi édesapja a lányának, de erről részleteket nem kívánt megosztani az úszónő.

Ez nem az én harcom. Teljesen átlátom, apám miért lett olyan, amilyen” — mondta. Az apja házából 2016-ban menekült el, miután fojtogatta őt. Ekkor felismerte, hogy életveszélyben van, és elmenekült otthonról.

Felidézte, évekkel korábban családja Izraelbe utazott, és egy ellenséges hangulatú estén elszökött a szállásról. Akkor öngyilkos gondolatai támadtak, és öngyilkosságot fontolgatott a nagyapjától, kapott késsel. Akkor azonban az életösztönei visszatartották, és onnantól kezdve fokozatosan újraépítette magát.

Az ügyvédei tanácsára nem beszélhetett konkrétumokról a bántalmazását illetően, így kérdésekbe burkolva osztotta meg tapasztalatait. „Az, hogyha mondjuk egy gyermek együtt alszik az apjával, és arra kel fel, hogy a hímvesszője megmeredve nyomódik a hátához, és nem érti, mi történik. Ez sz*xuális zaklatás-e?” — tette fel a költői kérdést.

A gyermeklánynak az első menstruációja után a bugyiját az apja elteszi, meg szagolgatja?” — folytatta. „Milyen dobozba raknád azt, ha egy 19 éves lánynak, a bugyijában a szeméremdombját simogatná valaki?” — kérdezte.

Ezen kérdésekre az apjától nem kapott választ, és ha számonkérte őt, agresszióval reagált Szilágyi Zoltán. Elmondta, apja többször megverte őt, édesanyját pedig még gyakrabban bántalmazta. Az apja többször megfenyegette őket, amikor a távozásuk napirendre került, és szerinte ezeket életveszélyes fenyegetésként lehetett értelmezni.

Elmondása szerint a bántalmazásokat követően apja sokszor napokra eltűnt otthonról, és visszatérte után ő állította be magát áldozatként. Azt mondta, hat éve nem beszélt az apjával, pedig megpróbálta megkísérelni a kommunikációt. Azt kérné legszívesebben tőle, hogy ne tiltsa el a vele való találkozástól húgát, Gerdát.

A szemébe akarok nézni. Addig nem engedem. Szemébe akarok nézni – nem kell, hogy beismerjen semmit, azt akarom, hogy lássa a szememet ő is” — mondta Szilágyi Liliána.

Az interjú első részét itt lehet megnézni:

(Szavakon túl/Klubrádió)

Valódi Hírek