Kipakolt a kormánypárti filmrendező: „Letiltottak a közmédiában, mert megemlítettem az Átlátszó főszerkesztőjét”

Újabb kritika érte az állami televíziót.

„Egyszer letiltottak egy velem készült interjút. Fél évvel ezelőtt. A hirado.hu-n.”

– számolt be az esetről a Facebook-oldalán Skrabski Fruzsina, a kormánnyal és a fideszes körökkel jó kapcsolatot ápoló, a Nemzeti Filmintézet által többszörösen is támogatott forgatókönyvíró és filmrendező.

„Azt mondta a főszerkesztő, Lánczi Tamás, hogy azért, mert ő haragszik Bodoky Tamásra, akivel az Áldozatok 2006-ot csináltam, mert, hogy Bodoky lenézi a közmédiásokat, propagandistázza. Bodoky meg volt említve a cikkben.”

Skrabski és Bodoky közösen készítettek egy dokumentumfilmet a 2006-os zavargások áldozatairól és utóéletéről, aminek bemutatóján sok mindenki más mellett a kormánybarát filmes körök képviselői és politikusok is jelent voltak.

Lánczi Tamás, az MTVA online igazgatójában és műsorvezetőjében alighanem az okozhatott feloldhatatlan ellentmondást, hogy miközben Bodoky az Index újságírójaként 2006-ban még a rendőri túlkapásokat dokumentálta, ma a kormánytól szintén független Átlátszó főszerkesztőjeként dolgozik.

„Megértettem a logikát: azzal álljunk bosszút a propagandistázókon, hogy letiltjuk azt, aki Gyurcsány bűneit bemutatja, a Nemzeti Filmintézet által támogatott és a közmédiában bemutatott filmben…”

– írja Skrabski, aki azért hozza fel most ezt a sztorit, mert szolidáris Bencsik Gábor jobboldali publicistával, aki a napokban kritizálta a közmédia szerkesztői kultúráját és elfogultságát.

(via 444.hu)

Valódi Hírek