Hadházy Ákos: Hiába győztek Orbánék, akkora bajban lesznek, hogy még a saját embereiket sem tudják majd kifizetni

Mert nem lesz mit ellopni.

Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy Ákos a hírre, hogy az Európai Bizottság megindította a jogállami mechanizmust a magyar kormány ellen. A politikus idézte Róna Péter szavait, aki szerint Orbán Viktor kormánya nem fog uniós pénzhez jutni, ez pedig súlyos következményekkel jár majd.

Hadházy Ákos bejegyzését az alábbiakban közöljük:

Brüsszel ma bejelentette a jogállamisági mechanizmus megindítását, ami a magyar gazdaságot lélegeztető gépen tartó EU-s támogatások visszatartásához, akár elvesztéséhez is vezethet. Róna Péter a választás előtt figyelmeztette a magyarokat arra, amit persze sokan tudtunk: a német és holland adófizetők

nem fogják örökké szótlanul tűrni, hogy Putyin pincsije kontroll nélkül lopja az ő adójukból fizetett ezer milliárdokat.

Persze a propaganda által megtévesztett milliókhoz ez a figyelmeztetés nem jutott el, a fideszesek pedig talán nem hitték el, hogy ez megtörténhet. Talán lengyel barátaikban bíztak, akik viszont végleg elfordultak az oroszok talpát nyaló magyar kormánytól.

A döntés súlyos következményekkel járhat a magyar gazdaságra nézve (a tőzsde már be is zuhant), de józanul gondolkodó magyar állampolgár nem tud ellene érvelni. Az ellenzék soha nem kérte, hogy vegyenek el pénzt az országról, de azt igen, hogy addig tartsák vissza, amíg nincsenek garanciák arra, hogy nem lopja szét azt a Fidesz.

Négy év múlva már nem tudja a lopott pénzből kifizetni Orbán az embereit, és kifizetni a megvásárolt szavazatokat.

De ez nem jelenti azt, hogy nem késett el ez az intézkedés. Nagyon is elkésett. A propaganda által megtévesztett honfitársaink vasárnap már meghozták a döntést: nekik Mohács kell.

Persze tudtukon kívül döntöttek így, hiszen hozzájuk nem jutott el Róna Tanár Úr figyelmeztetése.

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek