Bizonyíték: Márki-Zay élő adásban leplezte le Orbán hazugságát (+videó)

Felfedte.

Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, az ATV-nek adott interjút pénteken, ahol elmondta, hogy egy esetleges kormányváltás esetén milyen intézkedéseket valósítanának meg, illetve reagált az őt ért támadásokra is, amit Orbán Viktor rendszere és a Fidesz indított ellene.

Márki-Zay Péter a Magyar Közlöny 43. számával

bizonyítja és támasztja alá, hogy Orbán Viktor hazudik,

majd elmondja, maga Orbán is megszavazta azt az EU-s javaslatot, ami engedélyezi Ukrajnába a fegyverek szállítását.

Hozzáteszi, hogy egyetlen NATO tagállam sem küld katonákat Ukrajnába, mint mondja,

egy 44 milliós országba nem is kell.

Orbán Viktor hazudozik. Egyszerűen tovább hazudozik. Gyáva kiállni vitára és hazudozik — hangsúlyozta az adásban a kormányfő-jelölt.

A Paks 2 beruházással kapcsolatban elmondta, hogy felülvizsgálnák a teljes projektet mielőtt érdemi döntést hoznak, de közölte, hogy az Orbán-kormány így is 7 évet „csúszott” ezzel, tehát ők sem tudták megvalósítani — fogalmazott.

Első fontos intézkedésként

az Európai Ügyészséghez való csatlakozást említette,

ami elsődleges fontosságú, hogy „leállítsuk a lopást” — mondta.

Az orbáni árszabályzás bevezetéséről elmondta, egy 33 éve meghaladott árszabályzással, 6 termék árának megváltozásával, nem lehet megfékezni az inflációt.

A Fidesz kampányával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy Orbán hazudozik, hazugságokkal plakátolta tele az országot, amiből semmi nem igaz. Ez neki egyszerűbb volt, mint kiállni egy nyílt vitára — mondta a miniszterelnök-jelölt, és közölte,

az egész orbáni kampány aljas hazugságokon alapul,

Kiemelte: Szakértő kormányra van szükség, ami megfelelő válaszokat tud adni a felmerülő kihívásokra. Orbán maga a probléma és nem a megoldás — mondta a miniszterelnök-jelölt.

Videó:

Valódi Hírek