Hadházy Ákos azonnali vizsgálatot követel az összeégetett, majd eldobott ellenzéki szavazólapok kapcsán

A Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult.

Facebook-bejegyzésben számolt be róla Hadházy Ákos, hogy a Nemzeti Választási Bizottságtól vizsgálatot kért az Erdélyben összeégett és kidobott szavazólapok ügyében. A független országgyűlési képviselő arra kérte az ellenzéki választópolgárokat, hogy az eset ne tántorítsa el őket az április 3-ai alkalmon való részvételtől.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Az Erdélyben talált, eldobott ellenzéki szavazatok ügyében a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordultam és kértem az eset kivizsgálását valamint azt, hogy

a választás eredményébe a levélszavazatokat ne vegyék figyelembe.

Az eset ugyanis a halott szavazóknak kiküldött 15-20 ezer szavazólap (és számos egyéb körülmény) után újabb olyan tény, amely alapjaiban áshatja alá az demokratikus választásokba vetett bizalmat.

Ez utóbbi állítás TELJESEN FÜGGETLEN attól, hogy ki követte el a bűncselekményt. A legvalószínűbb az, hogy valamelyik Fidesz-közeli aktivista végzett félmunkát, de természetesen nem zárható ki szándékos provokáció sem (az ügy megítélésében fontos lenne tudni, hogy ki és hogyan találta meg a szavazólapokat).

Ami egyértelmű, hogy ezek a képek BIZONYÍTJÁK, amit persze eddig is tudtunk: a szavazólapok illetéktelen kezekbe kerülhetnek és ez tömeges visszaélésekre ad lehetőséget. Ausztriában néhány éve ennél jóval kisebb kétely miatt ismételtek meg egy teljes vàlasztást azért, mert egy valódi demokráciában nem engedhető meg, hogy a legkisebb gyanú is érje a választás tisztaságát.

Magyarország nem demokrácia már

és a kormány tudatosan olyan szabályokat hozott, amelyek tálcán kínálják a visszaélések lehetőségét. Akár véletlen “hanyagság”, akár szándékos provokáció miatt kerültek a szavazólapok a szemétdombra, a Választási Bizottság nem tehet mást, mint hogy a választói bizalom megőrzése érdekében nem veszi figyelembe a levélszavazatokat, vagy újraindíttatja az eljárást.

Az ellenzéki szavazókat viszont arra kérem, hogy az eset semmi esetre ne tántorítsa el őket a választáson való részvételtől! Tudjuk, hogy csalnak, a legnagyobb csalások (a propaganda, a “közmédia”) teljesen nyilvánosan zajlanak. Mégis

egyetlen lehetőségünk most, ha mindannyian elmegyünk vasárnap!

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek