FRISS: Márki-Zay bement, és feljelentette Szijjártót a rendőrségen rémhírterjesztésért (+videó)

Nem tűri tovább a hazugságot.

Márki-Zay Péter rémhírterjesztésért feljelenti Szijjártó Péter külügyminisztert – jelentette be az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerdai videójában.

„Tisztelettel köszöntön Önöket, a dunaújvárosi rendőrség épülete elől, most be fogok menni ebbe az épületbe, és feljelentést fogok tenni Szijjártó Péter hazugságainak az ügyében.”

Márki-Zay elmondta: Szijjártó azt hazudta, hogy az ellenzék tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és, hogy katonákat akarnak küldeni Ukrajnába.

„Ez rémhírterjesztés és nyilvánvaló hazugság”

— tette hozzá Márki-Zay.

Elmondta: Ez a szabad választások befolyásolására is alkalmas hazugság, az ellenzék nem tárgyalt Zelenszkij elnökkel, ám ő személy szerint nagyra becsüli őt — tette hozzá.

A kormányfő-jelölt hangsúlyozza, hogy Szijjártó Péter tudott az orosz hackertámadásokról és, hogy a kormánynak eszébe nincs leállítani a háborút, Orbán Viktor annak a Vlagyimir Putyinnak a támogatója, aki gyilkolja a terhes anyákat és löveti az atomerőműveket.

Kitért Szijjártó orosz kitüntetésére is, amit Szergej Lavrovtól vett át, miközben szövetségeseit (az USA-t) támadta, miután elmondja, hogy valójában Orbán az aki fegyvereket küld Ukrajnába, ugyanis ő is megszavazta a közös fegyverszállítást.

Videó:

.

Valódi Hírek