Ennyit segít a kormány: Felszámolták a menekülteknek kialakított orvosi rendelőt

Orbánék és a szolidaritás.

A 76-os trolihoz irányít egy Nyugati pályaudvarra igyekvő idős párt a Fővárosi Kormányhivatal munkatársa a Keleti pályaudvaron. A pályaudvarok között közlekedő korábbi menekültjáratok ugyanis megszűntek, a buszok már csak a BOK Sportcsarnokba indulnak, az embereket onnan irányítják tovább.

A központi kormányzati fogadópontként és átmeneti szállásként működő sportcsarnokba úgy kerülnek az Ukrajnából érkező menekültek, hogy Kőbánya felső állomáson leszállítják őket a kelet-magyarországi vonatokról. A főpályaudvarokra így jelenleg csak olyanok érkeznek, akik Románia vagy Szlovákia felől jönnek, nemzetközi járatokon.

Egy hivatalnok elmondása szerint ide már szinte csak olyanok érkeznek, akik célirányosan továbbutaznak Prágába vagy Münchenbe. Ennek megfelelően a pályaudvarokon már sem víz, sem élelem nem fogadja az érkezőket, ilyesfajta ellátást már csak a BOK-ban kaphatnak.

A Népszava információi szerint viszont éppen a

napokban zárta be a MÁV a Keletiben lévő orvosi rendelőjét,

amely ha másra nem, gyerekek ellátására – tisztába tételére, átöltöztetésére – ideális lenne. Kerestük a vasúttársaságot, miért éppen most zárták be a helyiséget, és tervezik-e újranyitni, de eddig nem érkezett válasz.

A Nyugati pályaudvarnál sem sok dolguk van a kormányhivatal embereinek: ott, ahol néhány napja még civil szervezetek pultjai sorakoztak, ma már csak néhány láthatósági mellényes hivatalnok és egy asztalka várja az ide tévedőket.

Odakint a téren viszont továbbra is éjjel-nappal üzemel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt sátra. Itt a ruhák, tartós élelmiszerek és tisztálkodási szerek mellett kutya- és macskaeledelt, telefontöltési lehetőséget is biztosítanak – mondta Koloncsák Sára, a párt önkéntes „passzivistája”.

Valódi Hírek