Gábor György: Nagy ára lesz Orbán gazember-politizálásának, a Fidesz-szavazók is fizetni fognak

Nem lesz olcsó.

Facebook-bejegyzésben reagált Orbán Viktornak a Vlagyimir Putyin érdekeit kiszolgáló politikai magatartására Gábor György. A filozófus arról írt, nagy árat fog fizetni Magyarország, köztük a Fidesz-szavazók is a miniszterelnök viselkedése miatt.

Gábor György bejegyzését az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:,

A tegnapi posztomban írtam az alábbiakat: „A Fideszre szavazók vajon belegondoltak abba, hogy Orbán viselkedése és mostani turbóra fokozott gazembersége milyen veszélyeket hordoz Magyarország számára?

A nagyokosoknak üzenem: ne csupán a háborúra gondoljanak (habár nincs még vége, tehát arra is), hanem az utána következő gazdasági-pénzügyi katasztrófára, vagy egy újabb világjárványra, vagy bármire, ami még a gazdaságilag, pénzügyileg, biztonságpolitikailag stb. ménkű erős Magyarországot sújthatja? Mert nyugi, lesz, ami sújtani fogja, de még mennyi és mekkora!

És akkor kik lesznek a szövetségeseink, illetve ki fog ránk tekinteni úgy, mint megbízható, kiszámítható, tisztességes partnerre? Segítettünk, amikor kellett?

Időben felismertük, hogy Orbán keleti nyitása totál csődbe visz,

s tizenkét éves gazdaság- és pénzügypolitikája egyenest a forint szarrá válásához, s az árak totális elszabadulásához vezet?”

Nem egyeztettem Andrzej Dudával, Lengyelország elnökével, Orbán Viktor jó barátjával, ám milyen érdekes, tegnap este a lengyel televízióban Duda azt mondta, hogy „igen sokba fog kerülni Magyarországnak Orbán politikája.” Amúgy Duda mondta le néhány nappal ezelőtt a tervezett találkozóját Áder Jánossal, miután nem akart mutatkozni az oroszbarát magyar állami vezetéssel.

És hasonlóan elutasító Orbánnal a másik hatalmas barát, Kaczyński is, aki ráadásul azt mondta, hogy megvárja az április 3-i választásokat. Szóval

a legjobb barátok is tudják, hogy nagy ára lesz Orbán gazember-politizálásának,

amely már rég nem az ország, kizárólag a saját gazdasági és felettébb sejtelmes putyini érdekeit szolgálja. Mindenki pontosan tudja ezt, csak a Fidesz szavazói nem akarják tudni, pedig ők is fizetni fognak mindenért, mint a katonatiszt.

Ma egy igen kedves gyerekkori barátomtól kaptam egy levelet. Azt írja benne, hogy ha a miniszterelnök barátja és mentora népet irt a szomszédban és atomháborúval fenyegeti a világot, ám szavazói elhiszik neki, hogy ő védi meg a magyarokat, továbbá ugyanezen szavazók szerint a gender-alapú erőszak nagyobb gond a mai Magyarországon, mint az egészségügy vagy az oktatás, akkor akár Széchenyi, akár Churchill, akár Joseph de Maistre mondta, hogy „minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel”, ha a Fidesz újra győz, akkor nagyon igaz ez a mondás.

Amikor a gyermekeim kicsik voltak, előfordult, hogy hagytam magam legyőzni ebben meg abban: nekik sikerélményt jelentett, s boldogok voltak, én meg örültem, hogy ők boldogok.

Az, aki a Fideszre szavaz, önmaga ellen szavaz,

s nem lesz boldog, mert rapid módon derül majd ki súlyos tévedése.

S ez ott lesz az agyában, amikor majd meg kell fizetnie, neki is, gyermekeinek is ennek minden árát. Putyintól pedig nem jön a kisegítő lóvé, semmi sem jön tőle, s tegyük gyorsan hozzá: ez még mindig jobb, mintha bármi is érkezne a nagy baráttól.

Nem lesz nagy sikerélmény.

(Gábor György/Facebook)

Valódi Hírek