FRISS: 700 millió forintos csalás miatt idézett be egy fideszes képviselőt a bíróság

Felelnie kell.

Facebook-bejegyzésbe írt róla Hadházy Ákos, hogy beidézték a bíróságra Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselőt. A politikust egy pécsi, 700 millió forint értékű buszbeszerzési ügyben hallgatja meg az ítélőszék.

Hadházy Ákos bejegyzését alább idézzük:

FONTOS FORDULAT! BÁNKI ERIK FIDESZES KÉPVISELŐT BEIDÉZTE A BÍRÓSÁG a pécsi, 700 milliós buszos csalás ügyében!! A közelmúltban váratlanul elhunyt elsőrendű vádlott korábban

vádalkut ajánlott az ügyészségnek azt állítva, hogy a korrupciós ügy szervezője Bánki Erik volt…

Az ügyészség visszautasította az alkut. Ezután Paiger István a bíróságra akarta idéztetni a képviselőt, de ez eddig nem sikerült. Halála után most viszont már

a bíró is indokoltnak látja, hogy meg kellene őt hallgatni.

Természetesen már az ügyészségnek is meg kellett volna, hiszen a pénz tisztára mosásában segítő harmadrendű vádlott csak egyetlen személyen keresztül köthető Pécshez: ő vezette Bánki Erik egyik korábbi cégét.

Az elsőrendű vádlott tehát Bánkira vallott,

és a harmadrendű vádlott (a pénzt Thaiföldre megutaztató, majd táskában hazahozó) Bánki cégének ügyvezetője volt.

A közelmúltban egy másik korábbi fideszes képviselő, Csizi Péter a bíróságon már beismerte, hogy Hollandiában járt akkor, amikor a pécsi küldöttség is ott volt a túlrazott buszokat megnézni. Az elhunyt elsőrendű vádlott állítása szerint Bánki is velük volt...”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek