Durván kifakadt Orbánra volt szövetségese: Oroszország csatlósává tette a miniszterelnök Magyarországot

Nem finomkodott.

Interjút adott szombaton Andrzej Duda lengyel elnök a TVN24 nevű csatornának, amelyben Orbán Viktor politikájával kapcsolatban is megnyilatkozott. Az államfő szerint személyesen a magyar miniszterelnököt terheli a felelősség azért, hogy erősen függ az ország az orosz energiától.

Nehezen értem a helyzetet. Orbán volt az, aki függővé tette Magyarországot az orosz energiától. Ezzel nemcsak Budapestnek van baja, hanem más európai országoknak is.

A politikája nagyon sokba fog kerülni a magyaroknak

— jelentette ki Duda.

Pénteken Jaroslaw Kaczynski, a lengyel Jog és Igazságosság nevű kormánypárt vezetője — aki sokak szerint az ország valódi miniszterelnöke, aki a háttérből irányít — úgy nyilatkozott, nem túl boldog azzal kapcsolatban, ahogyan Orbán Viktor Magyarországot irányítja a háborús helyzetben. Mindemellett sejtelmesen hozzáfűzte, „megvárom a választást,

meglátjuk a választás után„.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a cseh védelmi miniszter is komoly kritikát fogalmazott meg a magyar kormány politikájával kapcsolatban. Jana Cernochová azt mondta, sajnálja, hogy „az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér„, és tiltakozásul nem utazik el a V4-es országok találkozójára Magyarországra.

(hvg.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek