Navracsics 3,84-re osztályozta le a Fideszt: „Magyarország a gyarapodás útján van, szemben a 2010-et megelőző húsz évvel” (+videó)

A számok embere.

Navracsics Tibor fideszes politikus adott egy érdekes interjút a Partizán-nak, ahol többek között elmondta, hogy sok mindenben nem ért egyet a kormánnyal, illetve nosztalgiázott arról is, hogy a rendszerváltás környékén sok autonóm, anarchista csoporttal került kapcsolatba.

Az én tapasztalatom az, hogy kívülről nézve sokkal rigorózusabbnak tűnik a Fidesz kommunikációs gépezete, mint amit én tapasztalok. Én nekem még soha nem mondta meg senki se, hogy mit mondhatok, hogy hova mehetek, hogy hova nem mehetek, ezek mind az én személyes döntéseim. Még soha sem szólt bele senki, hogy milyen véleményem van – büszkélkedett a Partizánnak adott interjújában a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje.

Navracsics Tibor saját bevallása szerint nem foglalkozott azzal, hogy ő volt az első politikus, aki nyilvánosan is kimondta Vlagyimir Putyin nevét a fideszesek közül Ukrajna megszállása óta. Arról nem tud, hogy lenne központi tiltás az orosz elnök nevén. Összességében kielégítőnek tartja a kormányzat háborúra adott lépéseit, választókerületében

nem találkozott kritikai megnyilvánulásokkal.

A volt uniós biztos úgy értékelt, az elmúlt 12 évben – sok-sok megbicsaklással ugyan – de Magyarország a gyarapodás útján van,

szemben a 2010-et megelőző húsz évvel,

amikor inkább csak bukdácsolt — állapította meg.

Arra a kérdésre, hogy „a pedofília szexuális orientációnak minősül?” – ezt Gulyás Márton az úgynevezett „gyermekvédelmi” népszavazással kapcsolatban tette fel, – A fideszes politikus erre nemmel felelt. Azt mondta, sose gondolkozott azon, hogy a nem heteroszexuális emberek hasonló veszélyt jelentenének, mint a pedofilok, ugyanakkor

állást sem kívánt foglalni ebben a témában,

mint ahogy abban sem, milyen állásfoglalásra buzdít a népszavazáson.

A műsorban azt is demonstrálta, hogy szuverén egyéniség, aki maga ura döntéseinek:

„Én nem a Fideszben határozom meg magamat, én magamat határozom meg, aki történetesen a Fideszben politizál. Azért a Fideszben politizálok, mert ha megnézzük a politikai mezőnyt, akkor messze a Fidesz az a politikai párt, amely a legközelebb áll a világról alkotott nézeteimhez. De ez nem 100 százalékos átfedést jelent. Van olyan, amiben nem értek egyet.

Sok mindenben nem értek egyet”

— fogalmazott, majd le is osztályozta pártját és elmondta, 65,3 százalékban ért egyet pártja politikájával.

Azzal sose foglalkozott, hogy a miniszterelnök vagyonbevallásai alapján szegényebb lett, miközben édesapja milliárdossá, gyermekkori barátja pedig az ország leggazdagabb emberévé vált.

„Nem tudom, van-e egyébként tényleges jelentősége a demokrácia működése szempontjából,

nem szoktam foglalkozni más politikusok vagyoni helyzetével” – hárított. Majd azzal folytatta, mindig „háborgás” van a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatban. Emlékeztetett, uniós biztosként csak azon elemeit kellett beleírnia bevallásába, amelyet nem használt mindennap. – Látok különbséget a vagyonnyilatkozatok és a korrupció szintje között – bontotta ki a kérdést a korábbi igazságügyi miniszter.

A teljes interjút itt tudod megnézni:

(via, Partizán / Népszava)

Valódi Hírek