Erkölcsből adna leckét a toporzékoló Rákay Philip az ukrán elnöknek: „Nem szégyelled magad, Zelenszkij?”

Elpattant valami a fideszes ficsúrban.

„Üzenem Zelenszkijnek és a hálozatoknak: hagyjátok békén a hazámat”

– írta a magát valamiért „Philipnek” nevező Rákay Kálmán pénteken a Facebook-oldalán, miután az ukrán elnök az Európa Tanácsnak intézett beszédében külön szólt Orbán Viktorhoz is. Zelenszkij többek közt azt üzente a magyar miniszterelnöknek:

„egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok”.

„Elzongorázzam, hogy megértsd, Zelenszkij? Mondjuk én kézzel játszanám, de ezt most hagyjuk… Fejezzétek be végre a hazám belerángatását a háborútokba!

Hagyjátok abba a Magyarország elleni nemzetközi hergelést, a bűnbak keresést, állítsátok le azt az amerikai hálózatok által kimódolt, hazug retorikát, amely szerint a magyar kormány a bűnös Ukrajna szenvedéséért, amiért nem enged át fegyvereket a magyar-ukrán határon! Álljatok le végre!”

– fogalmazott a posztjában a megafonos „véleményvezér”, aki így folytatta:

„Nem szégyelled magad, Zelenszkij?

Magyarországot támadod, éppen bennünket, akik a háború kitörése után azonnal országos gyűjtést szerveztünk, segélykamionokat küldtünk, állami pénzeket csoportosítottunk át azért, hogy ne csak a kárpátaljai testvéreinket, de ukránokat, ruszinokat, magyarán: minden embert, aki a szörnyűség elől menekül, százezrével befogadhassunk?

Bennünket alázol, akik ezekben a pillanatokban is önkéntesek ezreivel igyekszünk enyhíteni a biztonságot kereső ártatlan emberek fájdalmát?.

De téged persze mit sem érdekel mindez.

Éppen ugyanabból az amerikai kottából beszélsz és hergelsz,

mint a magyar baloldal politikusai.

Akik Márki-Zay Pétertől a Momentumos és Párbeszédes hálózati ügynökhaverjaidon át, a Gyurcsány-lista minden egyes megszólalóján keresztül ugyanazt a nótát fújjátok: bármi áron, de valahogyan bele akarjátok rángatni a hazánkat a háborútokba.”

– fogalmazott a posztban, majd egyúttal jelezte, „bárhogy is mesterkedik Zelenszkij és hálózata”, április 3-án a magyar emberek szerinte újra Orbánnak szavaznak majd bizalmat.

(via, 24.hu)

Valódi Hírek