„A mi Kárpátaljánkról álmodoztok?” – Az ukrán miniszterelnök-helyettes keményen kiosztotta a magyar kormányt

Mit lépnek erre Orbánnék?

Az ukrán miniszterelnök-helyettes, Irina Verescsuk egy erős posztban bírálta a magyar vezetést az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt. Szerinte Magyarországnak nem szabad elkövetnie ugyanazokat ahibákat, mint a második világháborúban, és a jó oldalra kell állnia.

A teljes posztot itt olvashatod:

A magyar kormány Ukrajnával kapcsolatos hozzáállása rosszabb, mint ahogy a Szovjetunió kezelte a bábállamait.

Ez biztosan egy kellementlen meglepetés főleg a magyar ukránoknak, akik közül sokakat személyesen is ismerek. Magyarország nem támogatja a szankciókat. Nem küldenek fegyvereket. Nem engedik a fegyverek átszállítását másik országokból. Nemet mondanak tulajdonképpen mindenre. Nagyon kicsi a különbség Budapest hivatalos megszólalásai és a nyíltan oroszpárti vélemények között.

Miért? Azért meg kedvezményesen akarják az orosz gázt? Vagy titokban a mi Kárpátaljánkról álmodnak?

És mi a helyzet Magyarország népével? Hátba akarnak szúrni minket miközben mi bajban vagyunk? Miért? Egy kis orosz adományért?

Ebben a civilizációs harcban, Magyarország valószínűleg nem fog tudni egyszerre huncutkodni az oroszokkal és zsákmányt szerezni a háborúból.

Magyarországnak a jó oldalra kell állni, a civilizált világ oldalára. Ne kövessék el ugyanazokat a hibákat, mint a második világháborúban. Igen, a helyes döntés mindig nehéz elsőre, de könnyebb együtt élni velük a jövőben. Pontosan ezért helyes egy döntés.

Valódi Hírek