Závecz: A bizonytalanok között fölényesen vezet Márki-Zay Péter

Rossz hír a Fidesznek.

A bizonytalanok között releváns fölénnyel vezet az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje

– derült ki a Závecz Research felméréséből.

A felmérésben a válaszadóknak tíz tulajdonsággal kapcsolatban kellett megmondaniuk, hogy azokat egy 1-től 5-ig terjedő skálán (1 – egyáltalán nem jellemző, 5 – teljes mértékben jellemző) mennyire tartják jellemzőnek Orbán Viktorra és ellenzéki kihívójára.

A megkérdezettek szerint Orbán Viktornak elvitathatatlan érdeme a hazafiság, illetve, hogy már nemzetközileg is elismert politikus – ezt a két tulajdonságot tekintve egyaránt 3,4 pontot kapott. Alacsonyabb, 3-as pontszámot kapott ugyanakkor az őszinteség és az Európa-pártiság vonatkozásában, és a megbízhatóság terén is csak egy tizeddel ért el jobb eredményt.

Márki-Zay Pétert ezzel szemben jobbra értékelték az Európa-pártiság tekintetében: 3,5 pontot kapott. A hazafiság és a nemzetközi elismertség vonatkozásában 2,9-re és 2,6-ra értékelték. Az őszinteség tekintetében nincs nagy eltérés a két politikus között, Orbán Viktor 3, Márki-Zay Péter 2,9 pontot ért el.

Míg a Fidesz-szavazók számára nem volt olyan tulajdonság, amelynél 4,3 pontnál rosszabbra értékelték volna Orbán Viktort, addig az ellenzék szavazói szigorúbbak voltak a saját jelöltjükkel: Márki-Zay Péter átlagosan 4,04 pontot kapott a hatpárti szövetség szimpatizánsaitól.

A Fidesz-szavazók mindössze 1,62 pontra értékelték az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, Orbán Viktor pedig 1,98 pontot szerzett a hatpárti szövetség támogatóitól.

A bizonytalanok között ugyanakkor

releváns fölénye van Márki-Zay Péternek:

ők 3,54 pontot adtak az ellenzéki jelöltnek, ami több mint hat tizeddel több, mint a kormányfő pontszáma.

(via ATV)

Valódi Hírek