Csúnyán befürdött Orbán államtitkára: Be akarta mocskolni Hadházy Ákost, de még a Fidesz-közeli hatóság is kinevette

Persze, így is megpróbáltak megfelelni neki.

Facebook-bejegyzésben számolt be róla Hadházy Ákos, hogy Budai Gyula, a második Orbán-kormány elszámoltatási biztosa feljelentette őt az Állatorvosi Kamaránál. Már a másodfokú ítélet is megszületett, amely kimondta, nem sértette meg a független országgyűlési képviselő az állatok, valamint gazdáik érdekét, azonban a politikust 600 ezer forintra bírságolták.

Hadházy Ákos bejegyzését az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük:

Örüljünk együtt, Budai >>Elszámolóbiztos<< Gyula tizenkét év után először >>hatalmas<< sikert ért e! Igaz, valószínűleg csak átmenetileg. Beazonosította ugyanis az országra leselkedő legnagyobb, rendszerszintű veszély: azt, hogy én a tulajdonomban álló rendelőben néha megnézek egy röntgenfelvételt, néha-néha helyettesítek és az elmúlt években – ezt már leírni is szörnyű – megcsináltam egy-két műtétet.

Sőt, a vállalkozásomban működő állatorvosi rendelő kiadott egy év alatt 100 útlevelet is! Budai nem késlekedett, cselekedett és feljelentett az Állatorvosi Kamaránál.

A Kamara elsőfokú etikai bizottsága egyoldalas határozatban rövid úton leoltotta Budait, megindokolva, hogy

semmilyen etikátlan, szabálytalan dolgot nem csináltam.

Budai azonban egy bulldog szívósságával fellebbezett. Ez egy kis szakma, az állatorvosok ismerik egymást és így az országos etikai bizottság személyi összetételét, a tagok politikai meggyőződését ismerve nem is volt kétségem, hogy érhet el sikereket.

A nagy Elszámoltató öröme azért nem lehet teljes. A másodfokú bizottság is megállapította ugyanis, hogy SEMMIKÉPPEN NEM SÉRTETTEM MEG SEM AZ ÁLLATOK, SEM AZ ÁLLATTARTÓK ÉRDEKEIT, MAGÁRA AZ ÁLLATORVOSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ KONKRÉT SZABÁLYOK SEM SÉRÜLTEK ÉS AZ ÁLLATORVOSI KAR ÉRDEKEINEK – vélt – SÉRELME SEM GYAKORLATI.

Majd 13 oldalas(!) nyakatekert jogi érvelgetés után, kompetenciáját, hatáskörét bőven meghaladva azért

600 ezer forintra(!) megbüntetett, mert szerintük szégyent hoztam az állatorvosi karra 🙂

(Még egyszer: közben többször elismeri, hogy semmilyen kamarai előírást nem sértettem meg.)

Természetesen a bíróságon fogom megtámadni a határozatot akkor is, ha tudom, hogy ennek az egésznek egyedül az a jelentősége, hogy

kb. egy napig a propagandamédia azt harsogja, hogy engem mennyire elítélt a Kamara.

A hírverést mindenesetre köszönöm nekik, amióta kitalálták ezt a heccet, érezhetően megnőtt a rendelő forgalma akkor is, ha nem én dolgozom benne.

Többször elmondtam már, fontos nekem ez a hátország akkor is, ha jelenleg nem dolgozom ott. De szeretem a hivatásomat, feltölt energiával, ha néha ránézhetek egy esetre.

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek