FRISS: Már tagadja Ókovács Szilveszter, hogy Orbán leváltásával viccelődött volna az Operagálán

Sietve magyarázkodik a Fidesz-csinovnyik.

Mint arról beszámoltunk, Ókovács Szilveszter, az 55 milliárd forintból felújított Operaház főigazgatója a nyitógálán Orbán Viktor füle hallatára azon poénkodott, hogy 12 év után mindenkinek mennie kell.

„Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt.

Tizenkét év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

– vicceskedett Ókovács.

A felvételeken azt is látni lehetett, hogy a miniszterelnöki házaspár a díszpáholyban eléggé meglepődött a poénon. (A videót megnézheted >>ITT<<)

Csütörtökön Ókovács Szilveszter már arról beszélt az RTL Híradójának, hogy szavait félreértették:

„Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem!”

– magyarázta a fideszes csinovnyik, hozzátéve, hogy szerinte „szánt szándékkal amputálták” mondandóját, valójában arról beszélt, hogy olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig az Opera élén.

„Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni.”

Bár a videót az MTVA archívumából már levették, a gála teljes hanganyaga egyelőre még elérhető, ez alapján a köszönetnyilvánításban egyszer sem hangzott el Lukács Miklós neve, Novák Katalint viszont Ókovács külön megtapsoltatta a beszéde végén.

(via rtl.hu / 444.hu)

Kapcsolódó cikkünk:

Videón Orbán arca, amikor az operaház igazgatója a kormányváltással viccelődött a nyitógálán

.

Valódi Hírek