Az orosz népet figyelmeztette Arnold Schwarzenegger, aki Putyinnak is megmondta, mit gondol a háborúról (+videó)

Élete során nagyon megszerette az oroszokat.

A színész a propaganda és a valóság különbségéről beszélt az oroszoknak szóló üzenetében, amelyben Putyinnak is üzent. Szerinte az oroszok többsége nem ismeri a valóságot az ukrajnai háborúról.

Tízperces videóüzenetben szólt Arnold Schwarzenegger az orosz néphez és az Ukrajnában szolgáló orosz katonákhoz. A színész arról beszélt, hogy az egyik gyerekkori hőse Jurij Petrovics Vlaszov orosz súlyemelő volt, akivel többször is volt alkalma találkozni, majd elmesélte, hogy élete során mennyire megszerette az oroszokat.

A színész ezután szembesíteni próbálta az oroszokat azzal, hogy

a propaganda és a valóság nem ugyanaz.

A háborút nem Ukrajna kezdte, hanem Putyin, a „nácítlanítás” sima hazugság, hiszen Ukrajna elnöke egy zsidó ember – mondja. Az orosz kormány hazudik a katonáinak is, nem csak a népnek,

amit pedig folytatnak, az nem honvédelem, hanem egy hódító háború.

Ekkor felidézte a színész az édesapja történetét, aki a második világháborús német hadsereg tagja volt és a mostani orosz katonákhoz hasonlóan az állami propagandától eltelve érkezett meg a Leningrádot ostromló német csapatokhoz és egy testileg és lelkileg is megtört emberként távozott onnan, miután nem csak megsebesült, de szembesült azzal is, hogy

egész végig hazudott neki a saját országa.

Schwarzenegger üzent Putyinnak is:

„Ön kezdte ezt a háborút, ön vezeti, ön is fejezheti be.”

Végül pedig elmondta, hogy az Oroszországban most a háború ellen tüntető oroszok az új hősei, akiknek a bátorságát az egész világ látja.

(via, hvg.hu)

 

Valódi Hírek