Márki-Zay Péter kegyetlenül helyrerakta a köztévében a Fidesz hazugságait (+videó)

Öt perce volt.

„Abból, amit ebből a tévében hallok magamról nem ismerek magamra, a gyermekeim nem ismernek rám, a vásárhelyi polgárok sem ismernek meg.”

– mondta Márki-Zay Péter abban az öt percben, amit szerda reggel a köztévétől kapott, hogy bemutathassa a programját.

Elmondta, hogy a sok hazugság helyett a nézők nézzék inkább meg az ellenzék valódi programját, hogy ő maga mit ért el Hódmezővásárhelyen.

„Hódmezővásárhelyen eltöröltük az ország addigi legmagasabb építményadóját, visszafizettük a Fidesz által letagadott adósságok több mint felét, ingyenes buszközlekedést fizettünk be, és helyrehoztuk a közvilágítást. Föltártuk a Fidesz korrupcióját.”

– sorolta az eredményeit.

Szembesítette a nézőket, hogy bár a köztévé folyamatosan azt hajtogatja, hogy az ellenzék fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, valójában Orbán Viktor ígért katonákat és küld fegyvereket a háborús térségbe.

„Orbán Viktor 12 éve beszél háborúról; rá nem lehet bízni a békét. 12 év háborúskodásból elvesztette minden háborúját: 44 ezer halott ember élete bántja azt, hogy nem tudta kezelni a Covid-járványt sem, pedig ott is háborúzott, de csak a lopásra használta ki.”

Ezzel szemben az ellenzék eltörölné a kötelező Covid-védőoltást, bevezetnék az európai minimálbért és a svájci indexálást.

Meg fogják fizetni a tanárokat, a rendőröket és az egészségügyi szakdolgozókat, „hiszen ezek az ágazatok csődbe mentek Orbán Viktor alatt.” Bejelentette, hogy az bevezetnék az eurót és fellépnének az infláció ellen.

Valódi Hírek