A zsarnok Putyin elleni fellépésre buzdítja az orosz népet videóüzenetében az Anonymous

A hekkercsoport az orosz társadalom fellépését sietteti.

Orosz nyelvű videóüzenetet tett közzé az Anonymous hekkercsoport, melyben az orosz lakosságnak üzenik, hogy fel kell lázadniuk Vlagyimir Putyin ellen – írja a The Guardian.

A hekkercsoport álarcos alakja azt üzeni az orosz népnek, hogy a konfliktus befejezésének a legbékésebb útja az, ha eltávolítják Putyint a hatalomból.

A maszkos alak a videón azt üzeni az orosz népnek, hogy „csapdába estetek a propaganda vasfüggönye mögött, a kormányotok ki akar zárni titeket a nemzetközi párbeszédből”, mert félnek attól, hogy miket tudhatna meg a nép, ha hagynák neki.

Putyin rezsimje háborús bűnöket követ el Ukrajna lerohanásával, hatalmas menekültkrízist okoz, és számtalan ember hal meg miatta – folytatja a maszkos, hozzátéve, hogy az oroszok szörnyű helyzetbe kerültek, és az egyetlen út, hogy megelőzzék országuk teljes gazdasági összeomlását és a harmadik világháború kitörését,

ha felszólalnak a háború és Putyin ellen.

„Putyin feláldozza az orosz népet. Ezen a ponton a legbékésebb út, amivel befejezhetnék ezt a konfliktust, az lenne, ha fellázadnának Putyin ellen, és eltávolítanák a hatalomból” — hangzik el a videó végén.

Videó:

(via, Theguardian / hvg.hu)

Valódi Hírek