Dobrev Klára: kizárólag Paks II felmondásával lehet béke Magyarországon

Vétek lenne ha elesne Magyarország az uniós forrásoktól.

Békét garantálni Magyarországon Paks II felmondásával lehet, és be kell zárni Budapesten az orosz kémbankot is (azaz a Nemzetközi Beruházási Bankot), a letelepedési kötvényeket pedig felül kell vizsgálni, és a problémás személyeket ki kell utasítani – jelentette ki Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A DK EP-képviselője szerint az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban

a magyar kormány összevissza beszél.

Összeomlott a keleti nyitásra épülő stratégia, ezért most kapkodnak – mondta. De amikor éles helyzet van, akkor Orbán nem tud szembemenni az EU-s szankciókkal, hiába nem akarta például kiléptetni a SWIFT-rendszerből az oroszokat,

mégis megszavazta.

Mint mondta, a szankciós politikának az a célja, hogy Oroszország és Putyin észhez térjen.

A NATO-csapatok és a fegyverszállítások ügyében is összevissza beszéltek Orbánék, először azt mondták, hogy nem mehetnek át NATO-fegyverek Magyarországon, aztán kiderült, hogy

bizonyos feltételekkel mégis,

például úgy, ha nem a magyar-ukrán határon mennek át, hanem mondjuk Románia felé – mondta. A DK politikusa szerint a stratégiai nyugalom valójában inkább stratégiai fejetlenség.

Hangsúlyozta, hogy az orosz üzleteket, így

Paks II-t is fel kell mondania a magyar kormánynak.

Dobrev szerint békét garantálni Magyarországon Paks II felmondásával lehet, és be kell zárni Budapesten az orosz kémbankot is (azaz a Nemzetközi Beruházási Bankot), a letelepedési kötvényeket pedig felül kell vizsgálni, és a problémás személyeket ki kell utasítani.

Nagyon fontosnak tartja, hogy minél hamarabb függetlenítsük az orosz energiától az EU-t és így Magyarországot is. Az EU hatalmas pénztömeget fog megmozgatni ennek érdekében, ebből vétek lenne kimaradni, mondta.

(via, atv.hu)

Valódi Hírek