Cseh Katalin megüzente Novák Katalinnak, mivel kezdje a munkáját

Lenne dolga bőven.

A Momentum EP-képviselője a közösségi oldalán üzent a csütörtökön megválasztott Orbán-bábnak.

Cseh Katalin azt írta:

Ma a fideszes többség köztársasági elnökké választotta a Fidesz jelöltjét. Ha Novák Katalin nemcsak szavakban, hanem tettekben is komolyan veszi a nők jogait és a családvédelmet, akkor rengeteg feladat vár rá.

Kezdhetné rögtön azzal, hogy elítéli azt a ma már mindennapossá vált gyakorlatot, aminek legújabb példája, hogy a köztévében öt férfi értekezik a női egyenjogúságról. A „semmit rólunk nélkülünk” nemcsak egy mondat, hanem egy olyan követendő elv, amit Novák Katalinnak köztársasági elnökként valósággá kell tennie.

Mindannyian emlékszünk arra, amikor még miniszterként arról beszélt Novák Katalin, szerinte akkor lehetnek sikeresek a nők, ha nem hiszik el, hogy annyit kell keresniük, mint a férfiaknak.

Egy köztársasági elnök, aki komolyan veszi a nők jogait, nem törődhet bele abba, hogy a mai napig óriási szakadék tátong a nők és a férfiak lehetőségei között.

Egyenlő munkáért egyenlő bérezés jár, Novák Katalin pedig köztársasági elnökként éljen törvénykezdeményezési jogával és tegyen meg mindent ennek megvalósulásáért – ha már képviselőként és miniszterként ezt eddig elfelejtette.

Egy köztársasági elnök, akinek fontosak a nők jogai, rögtön az első munkanapján iskolákat és kórházakat látogatna meg, tanárokkal és ápolókkal beszélgetne, hogy megismerje valódi problémájukat, majd pedig minden lehetséges fórumon kiállna a béremelésük és a sztrájkhoz való joguk mellett.

Ezzel egy időben pedig mindent megtenne azért, hogy munkaviszonyként ismerjék el a döntően nők által végzett „láthatatlan” munka egyik formáját, az otthonápolást.

Megválasztása előtt a Parlamentben arról beszélt Novák Katalin, hogy annak is köszönhetően kíván jó köztársasági elnök lenni, hogy nő.

Akkor álljon ki a bántalmazott nők mellett és álljon ki amellett, hogy Magyarország végre ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!


.

Valódi Hírek