A DK választ követel: Tartottak-e pénzt a Sberbankban a fideszes miniszterek és államtitkárok?

Gyanús, hogy valakikre nem vonatkoznak ugyanazok a szabályok.

Oroszország ukrajnai agressziója miatt elrendelt rendkívül szankciók érintik a legnagyobb orosz bankot, a Sberbankot is.

Az MNB a magyarországi Sberbank esetében február 28-ára és március 1-jére bankszünnapot, március 2-ától pedig ügyfelenként hétmilliós betétkifizetési korlátot rendelt el.

Mint azonban utóbb kiderült, volt olyan ügyfele a Sberbanknak, akinek számlájáról a NAV a bankszünnapon is le tudta emelni aktuális követelését – a bankszünnap tehát nem vonatkozott mindenkire.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a Fidesz minisztereihez és államtitkáraihoz – közölte szerdán Szakács László, a DK parlamenti képviselője, az ellenzék közös képviselőjelöltje a Baranya megyei 2. választókörzetében.

Ebben afelől érdeklődnek:

  • Tartottak-e pénzt a magyarországi Sberbankban a fideszes miniszterek és államtitkárok?
  • Ha igen, meghaladta-e ez a hétmillió forintos összeget?
  • Szerepelt-e az itt tartott pénz a vagyonnyilatkozataikban?
  • Az esetleges érintettek vettek-e ki vagy utaltak-e át ebből a pénzből február 1. óta? Ha igen, mennyit?
  • Vettek-e ki vagy utaltak-e át ebből a pénzből a bankszünnap idején? Ha igen, mennyit?

Mivel rengeteg magyar ember, család érintett a Sberbank korlátozásában, a Demokratikus Koalíció véleménye szerint szükséges mindenkinek tisztában lennie a bankkal kapcsolatos információkkal. Sajnálatos tapasztalat ugyanis, hogy a fideszes kiváltságosok mentették a pénzüket a Questor-botrány idején is, a többiek pedig kártérítés nélkül maradtak – közölte Szakács László.

(dkp.hu)

Valódi Hírek