Varga Judit eldicsekedett: Menekülteket fogadott be az otthonába

Ezt is megéltük.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtt közölte, hányan lépték át Ukrajnából a határokat Magyarország felé a háború elől menekülve. Az összesítés szerint csütörtöktől

szombat éjfélig összesen 62 ezren jöttek hazánkba.

A statisztika alapján csütörtökön 19.978-an érkeztek, míg pénteken 19.618 ember, szombaton pedig 23.140 fő lépte át a határt. Ma reggel nyolc óráig további 8422-en jöttek. Ezt a Telex szúrta ki.

A rendőrség közlése szerint mind az öt ukrán határátkelőhely teljes kapacitással működik, és a hatóság folyamatosan biztosítja az érkezők belépését.

A rendőrök senkit nem fordítanak vissza, mindenki beléphet az országba, hogy menedéket leljen.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán dicsekedett el azzal, hogy otthonába fogadott egy kétgyermekes kárpátaljai családot:

Rengeteg honfitársunk próbál erejéhez mérten segíteni a bajbajutottakon: szállással, fuvarral, pénzadományokkal, gyógyszerek és élelmiszerek gyűjtésével és sokan személyesen a határátkelőknél.

Magyarország segít!

A tegnapi napon mi is befogadtunk egy kétgyermekes kárpátaljai családot az otthonunkba és felajánlunk félmillió forintot a háború elől menekülők megsegítéséért dolgozó szervezeteknek, többek között az Egy Vérből Vagyunk Alapítványnak.

Valódi Hírek