Szívmelengető történetet osztott meg egy Ukrajnából menekülő tizenéves fiúról az ellenzék szabolcsi képviselőjelöltje

Itt kezdődik az emberség!

Személyes történetet osztott meg Sápi Mónika egy ukrajnai menekültről a Facebook-oldalán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, Ukrajnával határos vásárosnaményi központú választókerület ellenzéki jelöltje egy 17 éves fiú határra érkezésének körülményeiről számolt be.

Sápi Mónika bejegyzését az alábbiakban idézzük:

Tegnap a beregsurányi határátkelőnél a menekültek között egy magányos fiatalemberre lettünk figyelmesek. Egyedül ácsorgott a tömegben. Senkit nem érdekelt ki ő, hová tart, mi lesz vele.

17 éves volt csupán a fiú, és nem beszélt magyarul. Nehezen állt szóba velünk, és nagyon izgatott volt. Kis idő múlva elmesélte,

a szüleit hátrahagyva menekült át teljesen egyedül ukrán állampolgárként Magyarországra,

édesapját már nem engedték át, édesanyja pedig vele maradt védeni az otthonukat, nehogy kifosszák.

Ő maga a nővéréhez igyekszik, aki jó ideje már Pesten él de még soha nem járt ott. Bizalmatlan volt velünk, megnyugtattuk és megebédeltettük. Először csak Vásárosnaményig akartuk elvinni az állomásra, de hamar rájöttünk, hogy nagyon szorong és nem rakhatjuk fel a következő vonatra egyedül.

Elvittük Záhonyba, hogy ukrán ajkúakkal utazhasson együtt Budapestig. Mire Záhonyba értük, egész jól összebarátkoztunk, elmesélte, hogy a szülei 48 évesek és Munkácsról menekült idáig. A vasútállomáson
rábíztuk egy kedves menekült családra, akik szintén Budapestre utaztak és a szárnyaik alá vették.
Aggodalommal az arcán, de boldogan integetett az induló vonatból felénk. Ki tudja milyen jövő vár rá? Ne háborúzz! Békét szeretnénk!
(Sápi Mónika/Facebook)

Valódi Hírek