Két milliárdos orosz oligarcha is felszólította Putyint: Azonnal állítsa le a háborút

Nő az elégedetlenség a tömeggyilkos diktátorral szemben.

A Vlagyimir Putyin által kirobbantott ukrajnai háború leállítását sürgeti Mihail Fridman és Oleg Gyeripaszka orosz oligarchák (címlapképünkön).

Az Ukrajna nyugati részén született Fridman – a Reuters hírügynökség birtokába jutott levél szerint – mindkét ország számára katasztrófának nevezte a háborút, amely éket ver a két keleti szláv nép közé.

A fehérorosz származású Gyeripaszka a Telegram csatornáján megjelent posztban békére szólított fel. Gyeripaszka és más befolyásos orosz személyiség ellen az USA már korábban szankciókat léptetett életbe a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való szoros kapcsolata miatt, miután Washington azzal vádolta meg Moszkvát, hogy beleavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztásokba.

Egy másik orosz oligarcha a Reutersnek úgy fogalmazott: a háború katasztrofális következményekkel lesz mindenre, a gazdaságra, Oroszországnak a világhoz fűződő kapcsolatára, a politikai helyzetre.

Az ukrajnai agresszió miatt a Nyugat több orosz oligarcha ellen is intézkedéseket, szankciókat hozott, illetve követeléseket fagyasztott be.

(Reuters / hvg.hu)

Valódi Hírek