A DK a Debreceni Egyetem rektorától követeli: Vonják vissza Putyin díszdoktori címét!

Méltatlanság miatt.

Varga Zoltán, a DK debreceni országgyűlési képviselőjelöltje a héten nyílt levélben fordult a Debreceni Egyetem rektorához, hogy haladéktalanul vonják vissza a Debreceni Egyetem Szenátusa által 2017-ben Vlagyimir Putyinnak adományozott díszdoktori címet az adományozott személyének méltatlansága miatt.

Varga Zoltán vasárnapi sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy korábban Dr. Szilvássy Zoltán rektor terjesztette fel az orosz elnököt a címre, Kósa Lajos, a „nagy debreceni” pedig azt nyilatkozta a díszdoktori címmel kapcsolatban:

„Már azt is furcsának tartom, hogy valaki nem az ukránok melletti szolidaritását fejezi ki ebben a helyzetben, hanem az oroszokat támadja”

– idézte a DK frakciószóvivője Orbán hű harcostársát.

Varga szerint elképesztő, hogy Kósa Lajos ilyen mértékben próbálja elkenni, szőnyeg alá söpörni a témát.

„Putyin bebizonyította, hogy nem a béke oldalán áll, az ukrajnai helyzet pedig aljas, agresszív, alattomosan kiprovokált háború egy nemzet ellen.

Ez az a helyzet, mikor világszerte határolódnak el Putyin Oroszországától, amikor Kósa Lajosnak és Dr. Szilvássy Zoltánnak is ki kell bújnia a sarokból, mert cinkosok közt vétkes, aki néma!”

– fogalmazott a DK országgyűlési képviselője.

Videó:


.

Valódi Hírek