Videóval: Gajdics Ottó olyat ment a HírTV-n, hogy ha a kutyának beadják, megdöglik

Nem mindennapi performansz.

Az Európai Bíróságot többé nem tekinthetjük bíróságnak, hanem egy olyan politikai szereplőnek, mely megpróbálja elvonni a tagállamok szuverenitásának maradékát — mondta Gajdics Ottó a Hír TV Sajtóklub című műsorának legutóbbi adásában.

Beszámoltunk arról, hogy az EU Bírósága visszautasította a magyar és a lengyel kormány keresetét, és ezzel kimondta, hogy jogszerű a feltételességi mechanizmusról szóló rendelet, azaz mától elvehetik az uniós pénzek szétosztásának jogát azoktól a kormányoktól, amelyek nem tartják be az Unió játékszabályait.

Ez pedig a rendelet szerint összefügg a jogállamiság állapotával: ahol a helyi intézmények nem lépnek fel a korrupcióval szemben, vagy ahol politikai befolyás alatt működik az igazságszolgáltatás, ott nincsenek meg ezek a garanciák.

Azokat a tagállamokat tehát, amelyek nem demokratikusan játszanak, mostantól

meg lehet büntetni.

Erről az ítéletről is szó volt Bayer Zsolt műsorának vasárnapi adásában, ahol Gajdics Ottó eltorzult arccal próbálta meg bemutatni, hogyan hozhatták meg a döntést az Európai Bíróságon. A Népszava külön videót is közölt a monológ vonatkozó részéről.

„Üljenek le a tagállamok vezetői, azt egyezzenek meg abban, hogy ilyet lehet csinálni, miért bennünket rángattok bele?! Mondhatta volna ezt is”

— mondta először Gajdics, majd belelendülve egy kobold szemszögéből folytatta, íme:

Az adásban szó volt még másról is, Bayer Zsolt például „nyomorult kis p*csnek” nevezte Márki-Zay Pétert, míg Bencsik András szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelölt „bolond” és „pszichopata”.

(via Népszava)

Valódi Hírek