Deutsch Tamás begurult: szerinte „magukat függetlennek hazudó” szervezetek kamuznak a magyar kormányról

Nagyon felháborodott.

Veszélyben vannak az Európai Unió alapintézményei, mert nem saját logikájuk alapján működnek, hanem a Soros-hálózat befolyása érvényesül bennük” — állította a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: „hosszú évek óta mindenki azt tapasztalja, hogy

szervezetten, irányítottan, az Európai Unió alapintézményeit maga alá gyűrve működik a Soros-hálózat„.

Kifejtette: Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítvány különböző, „magukat függetlennek hazudó” szervezeteket támogat, „amelyek a legdurvább rágalmakat, hazugságokat gyártják, (…) és ez a hálózat jól szervezetten politikai akaratképzést folytat oly módon, hogy beavatkozik az Európai Unió intézményeinek működésébe„.

Deutsch azt állítja, hogy az elmúlt hetekben „cáfolhatatlan bizonyítékok” derültek ki azzal kapcsolatban, hogy

a Soros Györggyel kapcsolatban álló szervezetek „intézményesen” manipulálják az Európai Unió alapintézményeit.

Azt mondta, hogy az Újságok és Hírkiadók Világszövetségének vezérigazgatója ugyanis maga „vallotta be„, hogy a Soros-hálózat szervezetei gyártanak nyilvánvalóan hazug, manipulatív, lejárató anyagokat Magyarországról és Lengyelországról, és ezek a nyugat-európai, fősodratú médiában jelennek meg.

Azt mondta, annak érdekében, hogy ne maradjon következmények nélkül ez a „lelepleződés„, és hogy minden létező uniós fórumon ezt a külső beavatkozást állítsák középpontba, levélben kereste meg az összes európai parlamenti képviselőt.

Deutsch Tamás az úgynevezett jogállamisági rendelet elbírálása kapcsán azt állította, az Európai Bíróság politikai döntést hozott, és ezt előre jelezte a bíróság elnöke, ugyanis több sajtónyilatkozatában is elmondta, hogy a Magyarország és Lengyelország által benyújtott kereset kapcsán nem a jogkérdés a fontos, hanem az a politikai kérdés, hogy milyen irányba fejlődik tovább az európai együttműködés.

Azt mondta, „kereskedelmi televíziós valóságshow-t” csináltak az ítélethirdetésből, és egyúttal „kampányhirdetést adtak fel” ezzel a szerepléssel annak érdekében, hogy

a magyar választások ügyébe való beavatkozást el tudják érni.

Kijelentette, hogy az Európai Parlamenten belül az ítélethirdetés kapcsán „hangosan hörögtek” a baloldal képviselői. Emellett azonban szerinte elhangzott jó néhány olyan felszólalás is, amely — a magyar és lengyel álláspontot osztva — politikai döntésnek minősítette a határozatot.

Ezek szerinte arra hívták fel a figyelmet, hogy az uniós intézmények „politikai zsarolóeszközként” kívánják ezt a jogállamisági rendeletet alkalmazni, amit elfogadhatatlannak tart a politikus. Néhányan hívták fel a figyelmet, hogy a jogállamiság megítélésénél kettős mércét alkalmaznak az EU-s intézmények.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek