„Védjük meg a gyerekeinket a Fidesztől”: Az ellenzék átragasztotta a Fidesz hazug plakátjait (+videó)

Családtámogatási programokat jelentettek be.

„Egy újabb hazug fideszes propandakampánynak lehetünk részesei. Ezt már megszokhattunk, a Fidesz a valódi problémákat hazug plakátokkampányokkal próbálja elfedni.”

– kezdte Komjáthi Imre az ellenzék sajtótájékoztatóját, az elmúlt napokban megjelent „Védjük meg a gyerekeinket” plakátokról.

Bősz Anett érdi képviselőjelölt elmondta:

„Az elmúlt években megtanulhattuk, hogy a magát óriásplakátokon családbarátnak hazudó kormányt a magyar családokat valójában sújtó problémák igazából egyáltalán nem érdeklik.”

Bősz felsorolta, mi mindent nem tett meg a Fidesz a családokért:

„Orbán Viktoréknak ezért nem sikerült 12 év alatt egy fillért sem emelniük a családi pótlék összegén, ami egy gyermek után ma ugyanúgy 12 200 forint, mint az Orbán-kormány hivatalba lépését megelőzően. A miniszterelnök ezért feledkezett meg teljesen a hátrányos helyzetű térségekben élő gyermekekről, ezért vont meg forrásokat a családokat segítő állami szervektől és civil szervezetektől, és ezért építette le teljesen a magyarországi gyermek- és ifjúságvédelmi rendszert. Mindezekről persze a kormány nem dicsekszik adófizetői milliárdokon az óriásplakátokon.”

Megígérte, hogy az új kormány a Fidesz riogatásával szemben nem fogják a családi adókedvezmények rendszerét eltörölni, sőt még több támogatást fognak adni a nehéz anyagi helyzetben lévő családok számára.

„Ezzel összhangban, feladatunk lesz a hátrányos helyzetű térségekben is átfogó bölcsőde-, óvoda- és családi napközi-fejlesztésekbe kezdeni, hogy így segíthessük a szülők ismételt munkába állását.”

– sorolta.

„Az elmúlt 12 évben bebizonyították, hogy vannak NER-kompatibilis családok, és nem NER-kompatibilis családok. A Fidesz számára nem minden család az család. Az intézkedéseikből volt egy réteg akik jól jártak, és volt egy szűk elit, akik nagyon jól jártak.”

– folytatta Paróczai Anikó, a Momentum politikusa.

A politikusok ezután átragasztották a plakátokat, így most már „Védjük meg a gyerekeinket” helyett „Védjük meg a gyerekeinket a Fidesztől” áll.

Videó:

Valódi Hírek