Dobrev Klára elárulta, mit gondol Márki-Zay Péterről(+videó)

Dobrev Klára hétfőn adott interjút a Telex választási műsorában, ahol többek között Márki-Zay Péter kijelentéseire is reagált.

„Nézze, mi nagyon különböző politikusok vagyunk. Nagyon mást gondolunk a világban nagyon sok mindenről, és más a stílusunk is, másként is beszélünk”.

— fogalmazott Dobrev Klára, amikor arról kérdezték, mit gondol Márki-Zay Péter kijelentéséről, ami arra mutatott rá, hogy az ellenzék külön-külön testesíti meg mindazt, amit Orbán Viktor egy személyben.

„Azt amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, — a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat, a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük”.

— mondta korábban Márki-Zay, aki később világossá tette, hogy Torockaiékra utalt mondatában.

Dobrev Klára elmondta, hogy a demokratikusan megválasztott ellenzéki miniszterelnök-jelölt személyét elfogadja és támogatja:

„Volt egy demokratikus választás, egy szabad választás, az előválasztás, ahol az emberek úgy döntöttek, hogy Márki-Zay Péter a miniszterelnök-jelölt, és én demokrataként úgy gondolom, hogy a demokráciában a döntést, azt végre kell hajtani.

Ezért nagyon jó szívvel támogatom Márki-Zay Pétert, még akkor is hogyha sok mindenben másképp gondolkodunk”.

— fogalmazott Dobrev.

„Ez is hozzátartozik a demokráciához. A nagyon egyformán beszélő Fidesz mellett tanuljuk meg, hogy itt nagyon különböző politikusok lesznek az elkövetkezendő években”

— mutatott rá Dobrev Klára a demokrácia működésére, ahol a vitát és párbeszédet természetes dolognak tartja. Dobrev úgy látja, a közös célok és az azonos értékrend fontosabb, mint az ilyen jellegű különbségek.

„Ahhoz, hogy korszakváltás legyen Magyarországon, az egyetértés, és nem a különbözőség útján kell menni”

— fejtette ki Dobrev Klára, majd hozzátette:

„Ez tartja össze a koalíciót”.

A DK politikusa úgy véli, a vita és a véleménykülönbségek természetes részei a koalíciónak, mint mondta, erről szól a politikai döntéshozatal, hogy konszenzust kell keresni, hogy megállapodásra kell jutni.

— fogalmazott, majd hozzátette:

„Én 12 év Orbán-kormányzás után, elkötelezett híve vagyok a koalíciós kormányzásnak és megrögzött híve vagyok annak, hogy ebből az országból akkor lesz jó ország, hogyha sokféle különböző ember van együtt”.

— hangsúlyozta.

Arra kérdésre, hogy mit gondol Márki-Zay Péter által beharangozott fideszes képviselők magánéletét érintő botrányokról, így reagált:

„Nincs róla tudomásom. Itt egy nagyon vékony jégen táncolunk. Erről érdemes beszélni. Mélységesen hiszek abban, hogy az államnak, a politikának, a kormánynak, ki kell vonulnia az emberek magánéletéből.

Egyszerűen senkinek semmi köze nincsen ahhoz, hogy hogy élünk, hogyan szeretünk, kit szeretünk, és erről egyerűen nyilvánosan beszélni sem kell.

És én egy olyan országot szeretnék, ahol így működik a politika és a közélet”.

— foglalta össze álláspontját a képviselő az üggyel kapcsolatban, majd hozzátette:

„Igen ám, viszont van egy kormány, aki nem egyszerűen beleszól a magánéletünkbe, hanem fiatalok tömegének teszi tönkre az életét.

Ez egy olyan gonosz politika, amivel szemben nagyon sok mindent meg kell tenni és lehet, hogy több mindent meg kell engedni”.

— érvelt Dobrev Klára.

A DK politikusa rámutatott a Fidesz és a kormány képmutató és hiteltelen politikájára is, amit a Szájer-üggyel próbált meg érzékeltetni, és egy személyes tragédiát is megemlít a beszélgetésben, hogy még inkább felhívja a figyelmet a problémákra.

„Ezt a kegyetlen és gonosz hatalmat pedig el kell törölnünk, mert — mondom — emberek életeit teszik tönkre, pusztán a képmutatással és a melegellenes propagandával”.

Az április 4. utáni terveiről is kérdezték a DK politikusát, hogy milyen lépéseket hajtana végre az új kormányzat. Dobrev elmondta, hogy nagyon sok dolguk lesz, de három konkrét területet kiemelt, ahol sürgős beavatkozások szükségesek:

  • Az alkotmányos dilemmákat, amelyek felmerülnek
  • az ország nemzetközi tekintélyének a helyreállítását,
  • a szociális katasztrófát, ami fenyegeti az országban élők jelentős részét

Dobrev úgy látja, a választások után az ellenzéki összefogás inkább erősödni fog, és összetartóbb közösséggé válik, aminek erejét pont az összetartozás és az egység adja.

(via, Telex)

 

Valódi Hírek