Orbán Viktor úgy tudja, dzsihádot hirdettek Magyarország ellen

Már megint a minket ezermilliárdokkal támogató EU lett az ellenség.

Orbán Viktor hétvégi évértékelő beszédében jogállami dzsiháddal vádolta meg az Európai Unió szerveit. Úgy tűnik a kampányban vélhetően nagyobb szerepet szán majd a kormány az a Európai Unióval szembeni harcok retorikájára.

Elsőként az Európai Bíróság szerve került a Fidesz látókörébe, amely szerdán fog döntést hozni egy Magyarországot és Lengyelországot is érintő vizsgálatról, mely szerint

a jövőben a jogállami normák betartásához kötnék az uniós támogatások kifizetését.

Orbán már korábban is használta a „dzsihád” kifejezést az EU intézményeinek fellépésével kapcsolatban és igyekszik azt koncepciós eljárásként feltüntetni. Azonban a valóság az, hogy az európai intézményrendszer csak a munkáját végzi és a demokratikus jogalkotó mechanizmusok vélhetően nem kedveznek majd a Fidesznek.

Orbán évértékelő beszédében egyébként rendkívül élénken humorizált az ellenzéken és újból előkerültek a kötelező háborús szónoklati elemek. Külön érdekesség, hogy az egész beszéd gyakorlatilag konkrétumok nélkül hangzott el és Márki-Zay Péter neve sem került (szándékosan) említésre, mint az ellenzéki összefogás kihívó jelöltje.

A korrupció kérdéskörét már a beszéd elején hárította magától Orbán, aki gyurcsányozással és elmúltnyolcévezéssel igyekezett élét venni a számára kellemetlen ellenzéki felvetéseknek.

Orbán leginkább a háborús fenyegetettség kommunikációjában látta a lehetőséget:

„Ha fegyver van a közelben, jobb, ha a mi kezünkben van”.

— fogalmazott a miniszterelnök az ukrán-orosz konfliktussal kapcsolatban.

A beszéd vége felé haladva ismét előkerült az ellenzék ekézése, a menekültekkel való riogatás, és a nyílt társadalom kérdése, amiket a miniszterelnök fő üzenetként fogalmaz meg.

„Ha hagyjuk, hogy a migránspárti brüsszeli bürokraták hatalomra segítsék a Gyurcsány-show szereplőit, akkor lesz itt olyan nyílt társadalom, hogy még az unokáink is nyögni fogják, ha még itt lesznek”.

— jelentette ki Orbán.

„Mi itt nem fogunk engedni”

— tette hozzá, utalva az április 3-i népszavazásra, és kijelentette:

„Az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén”.

Kapcsolódó cikkünk:

FRISS: Így reagáltak az ellenzéki pártok Orbán Viktor szombati mesebeszédére

(via HVG)

Valódi Hírek