Előkerült Orbánék 32 évvel ezelőtti választási programja: Még a miniszterelnök is megdöbbenne saját pálfordulásán

Az internet nem felejt.

Facebook-bejegyzésben idézte fel Molnár Tibor keszthelyi ellenzéki politikus az Orbán Viktor vezette Fidesz 32 évvel ezelőtti választási programját.

Az önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánypárt szöges ellenkezőjét vallja a rendszerváltáskori elveihez képest.

32 évvel ezelőtt még azt vallotta a Fidesz, ami a szórólapon áll. Azóta már mi kérjük számon rajtuk azokat az elveket és értékeket, amelyeket elárultak azért, hogy korlátlan és örökös hatalmuk lehessen. A jövő esélyét a szemünk láttára játsszák el.

Április 3-án azonban tehetünk azért, hogy lerázzuk a nyakunkból a már 12 éve ott ülő, az országot, városokat, falvakat kisajátító, a nyilvánosságot maga alá gyűrni akaró cinikus, erőszakos, önző és telhetetlen kisebbséget. Mert mi vagyunk a nép, és a hatalom a népé. A népet pedig nem lehet örökké az orránál fogva vezetni – még Zalában sem” — írta Molnár.

A hirdetésen többek között szabad és demokratikus választásokat, független intézményeket és emberi jogokat követelt az Orbán-párt. További érdekesség, hogy az iskolák önállóságáért, az államtól megszabadított egyházakért és a takarékos államért is kardoskodtak.

Molnár Tibor bejegyzését, benne a Fidesz 1990-es választási követeléseivel, itt lehet megnézni:

(Molnár Tibor/Facebook)

Valódi Hírek