Kapott egy pofont a kormány — Pert nyert az ellenzék, nem titkolózhatnak tovább

A közvagyonért felelős miniszternek ki kell adnia az adatokat.

A kormánynak ki kell adnia a Mátrai erőművel kapcsolatos döntésekről szóló dokumentumokat — írja a Népszava. Pert nyert Tóth Bertalan ellenzéki képviselő az Orbán-kormánnyal szemben.

A 2019-ben és 2020-ban tett lépéseikről is be kell számolniuk az MVM Zrt-vel kapcsolatban. Tóth Bertalan már megnyerte a pert, így az ítélet már csak a Kúriánál fellebbezhető meg. A Mátrai Erőmű pofátlan felvásárlásával kapcsolatos iratok most

napvilágra kerülhetnek.

Tóth Bertalan az adatokat több vevőtől és Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli vagyonminisztertől szerezte meg.

Ez még nem volt használható, mert tele volt kitakarásokkal. A pert első fokon nyerte meg a szocialista képviselő. Az ítéletet kedden hozta meg a Fővárosi Ítélőtábla.

A vagyonminiszter ugyan még fordulhat a Kúriához, hogy felülvizsgálják az ügyet, de az ítélet jogerős. A miniszter számára fontos, hogy megkapja a kitakarásmentes dokumentumokat.

” Mindenkinek joga tudni, hogy miért és kinek akarja átjátszani a Fidesz az egyik legértékesebb vagyonunkat”

— fogalmazott, majd hozzátette:

„A papírokból ki kell derülnie például, hogy mikor és milyen határozatok születtek a Mátrai Erőmű megvásárlásával Mészáros Lőrinc veszteségeinek pótlására vagy hogyan készítették elő a köztulajdonban álló MVM magánosítását.”

(kiemelt kép: G7)

 

Valódi Hírek