Mi történt? Összeütközött két fekete terepjáró a hatvanpusztai Orbán-majorságon

Miközben az ellenzéki jelölteket figyelték.

Gér Mihály, az ellenzék monori jelöltje interjút adott a Magyar Hangnak azzal kapcsolatban, mit tapasztaltak, amikor ellátogattak Hatvanpusztára, és kiragasztották az Orbán-birtokra a miniszterelnök — ellenzéki politikusok által kiegészített — alternatív vagyonnyilatkozatát.

Ilyen heves fogadtatásra nem számítottam” — jelentette ki Gér. Elmondta, amikor megérkeztek, hirtelen két biztonsági őr tűnt fel, ezt követően pedig terepjárók is érkeztek. Eleinte el akarták őket zavarni, de miután nem mentek el, végig figyelemmel követték a tevékenységüket.

Egy alkalommal, mikor épp interjút adtam, az egyik jármű nagy sebességgel közelített felém, aztán úgy a lábamtól húsz centire húzott el.

A vége aztán nem az lett a dolognak, hogy minket vittek volna el, hanem hogy két terepjáró egymásba koccant

— idézte fel a Párbeszéd politikusa.

A képviselőjelölt azt mondta, felháborítónak és cinikusnak tartja, hogy nem jelenik meg a miniszterelnök vagyonnyilatkozatában a hozzá köthető vagyonelem. Szerinte egy független vizsgálattal kellene megállapítani, hogyan kerülhet vissza a terület a köznek, és úgy véli, ugyanerre lenne szükség a többi gyanús vagyontárgy esetében is. Kifejezte, mindez csakis törvényi keretek között elképzelhető.

Azt is kijelentette, szükség van a vagyonnyilatkozati rendszer felülvizsgálatára kormányváltást követően, mert a jelenlegi rendszer semmit nem ér. Sérelmezte, hogy nincs utánkövetés, és

a döntéshozókat nem vonják felelősségre a hazug állításaikért,

valamint következmények nélkül a családtagok nevére írhatók a vagyonelemek. Gér szerint amennyiben visszakerülne Hatvanpuszta az állam kezébe, az épületegyüttes a lakásotthonrendszerbe is beilleszthető lenne.

A képviselőjelölt gyermekotthoni pszichológusként dolgozik civilben, és testközelből számolt be a dolgozókat érintő áldatlan állapotokról. Elmondta, nem ritka, hogy a gyermekotthoni dolgozók 12 órás műszakokban dolgoznak, esetenként 72 órán keresztül felügyelik a kiskorúakat.

A dolgozók sokszor egyedül vannak 10-12 gyerekre, ezért haladéktalanul javítaná helyzetüket. Problémásnak tartja, hogy a nevelők gyakran nincsenek felkészítve a speciális nevelésű igényű tanulók fejlesztésére. Ezt a rendszer hibájának tartja, és elmondta, külön személyzet kellene például az autisták számára. Szükségesnek tartja a megfelelő orvosi ellátást, valamint a speciális otthonok létrehozását is.

Megesik több gyermekotthonban, hogy a tíz gyermekből kilenc sérült, ilyen körülmények között pedig veszélybe kerül az összes gyermek fejlődése” — jelentette ki. Elmondta, a kormány által lefestett kép hamis, és a dolgozóknak sokszor még azt is tilos elmondani, mit szükséges adományokból beszerezni. Példaként elmondta, van ahol ipari mosógépet vesznek, de

olyan is van, ahol a joghurtok beszerzését is adományokból fedezik.

(Magyar Hang nyomán)

Valódi Hírek