„Gergő és Suzy százmilliókat jövedelmező magánbiznisze” — Kipakolt a Kutyapártról az ellenzéki publicista

Bruck András nagyon berágott a kétfarkúakra.

A napokban jelentette be a Kétfarkú Kutya Párt, hogy a 106-ból 94 körzetben állítanak külön jelöltet az áprilisi választásokon.

Mint ismert: a 2022-es parlamenti választás 25-30 olyan billegő körzeten múlhat, ahol jelenleg hibahatáron belül van a fideszes és a Fidesz-ellenes szavazók aránya. Ha ezen választókörzetek többségében áprilisban az ellenzéki jelölt megnyeri a parlamenti mandátumot, akkor nagy valószínűséggel meglesz a parlamenti többség a kormányváltáshoz.

Ezen csatatér-körzetek jellemzője, hogy pár ezer vagy akár pár száz szavazat is eldöntheti a mandátumok sorsát. Ezért mindennél fontosabb, hogy az ellenzék egységesen, egy az egy ellen lépjen fel a Fidesz jelöltjével szemben.

Ha elaprózódnak a kormányváltást akaró emberek szavazatai, akkor megismétlődik az, ami 2018-ban is történt: 44-48 százalékkal megnyeri a körzetet a fideszes jelölt, miközben az ellenzéki szavazók 52-56 százaléknyian lettek volna, de szétszavaztak.

Ezért korábban egy teljesen logikus kéréssel fordult Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a Kétfarkú Kutyapárthoz. Márki-Zay azt kérte Kovács Gergelytől, a viccpárt elnökétől, hogy ne induljanak rá a demokratikus előválasztáson kiválasztott ellenzéki jelöltekre.

Ha ugyanis a viccpárt egyéniben teljesen esélytelen jelöltjei elindulnak, könnyen lehasíthatják azt a 3-4 százaléknyi ellenzéki szavazatot, amely nagyon hiányozhat majd a közös ellenzéki jelölt győzelméhez a fent említett billegő körzetekben.

Márki-Zay a kéréséért cserébe befutó listás helyet ígért az MKKP-nek, amit Kovácsék visszautasítottak.

Ezek után közölt egy figyelemre méltó posztot Bruck András közíró, amelyben

„Gergő és Suzy százmilliókat jövedelmező magánbizniszeként”

emlegeti a Kutyapártot. (Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna, művésznevén Dada Suzi a Kutyapárt két vezetője, a magánéletben is egy párt alkotnak – a szerk.)

Bruck András írását változtatás nélkül közöljük:

Az élet azután…

Négy évtizeden át Moszkvából diktálták a sorsunkat, és ezért iszonyatos árat fizettünk. Immár hetven éve élünk szegényebben, gondterheltebben, rövidebb ideig, mint Európa szabadságban fejlődött nemzetei.

A szabadságunk pedig most megint veszélybe került. Orbán Viktor ugyan nem beszél az EU-ból való kilépésről, sőt tagadja, viszont egyre nyilvánvalóbban másképp cselekszik.

Ráadásul a közelmúltban Varga Mihály pénzügyminiszter is úgy nyilatkozott, hogy az EU tagságunkat „át kell gondolnunk”.

De Brüsszelben sem bánnák, ha végre megszabadulnának a Moszkva szekerét toló, szembeszökően illojális orbáni Magyarországtól.

Egy újabb Fidesz győzelem önmagában is súlyos következményekkel járna, a kilépéssel pedig végérvényesen eltűnne minden külső gát Orbán egyeduralmi törekvései elől.

Íme, egy mérsékeltebb forgatókönyv egy újabb Fidesz győzelem esetére:

1/ 20 év szabadság és 12 év hazai elnyomás után újra Moszkva fog diktálni
2/ a bíróságok és a média elveszíti a maradék függetlenségét
3/ megint lesz kötelező sorkatonai szolgálat
4/ az élelmiszer áruházláncokat: Tesco, Lidl, Aldi, Auchan elűzik
5/ Sinopharmmal lesz oltva mindenki
6/ Vidnyánszky lesz a kultuszminiszter
7/ Kelet-Európa legvidámabb barakkja voltunk, a legszomorúbb leszünk
8/ újraépül a berlini fal, Budapesten
9/ a választásokat 80 százalékkal nyeri Orbán Viktor
10/ a határon újra lesz útlevél-és vámellenőrzés
11/ Orbán Ráhel és Tiborcz István hazaköltözik
12/ soha nem lesz elszámoltatás, a bűnök elévülnek, és újak jönnek
13/ örökre eltűnnek az ellopott ezermilliárdok
14/ a szögesdrótok nem menekülteket tartanak kint, hanem minket bent
15/ sok-sok évig várunk majd egy új glasznosztyra
16/ a magyar munkavállalók, diákok, kutatók nemkívánatosak lesznek az EU-ban
17/ a titkosított akták: Paks2, Pegazus, Fudan, Belgrád-vasút titkosak maradnak
18/ a börtönökbe ártatlanok kerülnek Rogán, Völner és társaik helyett
19/ maradunk összeszerelőüzem, de Mercedes és Audi helyett Ladákkal
20/ soha nem leszünk már Ausztria

A kilépés valószínűsége megjósolhatatlan, de egész biztosan nem nulla, holott normálisan annak kéne lennie. EU-tagságunk és az onnan érkező rengeteg pénz megnyugvást, minden magyar állampolgár számára jól érzékelhető fejlődést és a Nyugatba való beágyazódásunk erősödését kellett volna magával hoznia, de az ellenkezője történt.

A Nyugattól távolodva és Moszkvához közeledve aggodalom és bizonytalanság van a levegőben, az ország pedig lényegesen a lehetőségei alatt teljesít.

A számok mindent elmondanak: Orbán elfecsérelt egy évtizedet, és most a volt keleti blokk országaitól is mind inkább lemaradóban vagyunk.

A választások előtt érkező irdatlan pénzeső hitel, nincs mögötte gazdasági teljesítmény. Amúgy épeszű és tisztességes miniszterelnök soha nem is nyúlna ennyire kártékony eszközhöz azért, hogy választást nyerjen.

Demokráciákban nem kell mindenkit megvásárolni, a választás nem élet-halál kérdése. Orbán maga tehet róla, hogy számára az lett – és így sajnos nekünk is.

A végre-valahára egyesült ellenzék szerencsére sokkal jobb állapotban van, mint korábban, de ennek az ellenzéknek nem része a Fidesz által toborzott Gattyán György, a kommunista Thürmerrel szövetkezett Szanyi Tibor, valamint az előválasztást és az összefogást, azaz a győzelem egyetlen lehetőségét elutasító Kétfarkú Kutya Párt: Gergő & Suzy százmilliókat jövedelmező magánbiznisze.

Ne tudnák, hogy az ország jövője alighanem pár százalékon fog múlni, és esetleg éppen ők foszthatják meg ettől az ellenzéket? Az ellenzéket? Az országot.

.

Kapcsolódó cikkünk:

Kitálalt a szakember: Ezért indulnak rá a Kétfarkúak az egyesült ellenzékre

.

Valódi Hírek