Márki-Zay Péter megkérte a Kutyapártot: Ne induljanak rá áprilisban a közös ellenzéki jelöltekre (+videó)

Kovács Gergely visszautasította az ajánlatot.

Mint ismert: a 2022-es parlamenti választás 25-30 olyan billegő körzeten múlhat, ahol jelenleg hibahatáron belül van a fideszes és a Fidesz-ellenes szavazók aránya. Ha ezen választókörzetek többségében áprilisban az ellenzéki jelölt megnyeri a parlamenti mandátumot, akkor nagy valószínűséggel meglesz a parlamenti többség a kormányváltáshoz.

Ezen csatatér-körzetek jellemzője, hogy pár ezer vagy akár pár száz szavazat is eldöntheti a mandátumok sorsát. Ezért mindennél fontosabb, hogy az ellenzék egységesen, egy az egy ellen lépjen fel a Fidesz jelöltjével szemben.

Ha elaprózódnak a kormányváltást akaró emberek szavazatai, akkor megismétlődik az, ami 2018-ban is történt: 44-48 százalékkal megnyeri a körzetet a fideszes jelölt, miközben az ellenzéki szavazók 52-56 százaléknyian lettek volna, de szétszavaztak.

Ezért egy teljesen logikus kéréssel fordult Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a Kétfarkú Kutyapárthoz. Márki-Zay azt kérte Kovács Gergelytől, a viccpárt elnökétől, hogy ne induljanak rá a most demokratikus módon kiválasztott ellenzéki jelöltekre.

Ha ugyanis a viccpárt egyéniben teljesen esélytelen jelöltjei elindulnak, könnyen eltéríthetik azt a 3-4 százaléknyi ellenzéki szavazatot, amely nagyon hiányozhat majd a közös ellenzéki jelölt győzelméhez a fent említett billegő körzetekben.

Márki-Zay a kéréséért cserébe befutó listás helyet ígért az MKKP-nek az alakuló, hetedik frakcióban.

Kovács Gergely, a párt elnöke a HitRádió Gyújtópont című műsorában beszélt róla, hogy visszautasították az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kérését, és áprilisban ráindulnak a demokratikusan kiválasztott közös ellenzéki képviselő-jelöltekre.

Videó:


.

(via atv.hu)

Valódi Hírek