Márki-Zay egy ózdi panelből üzent az ellenzékről hazudozó Orbánnak: Így csökkentik a rezsiköltségeket kormányváltás után

Itt a valódi megoldás.

Facebook-videót tett közzé Márki-Zay Péter, amelyben Kiss Sándorral, az Egységben Magyarországért néven induló összefogás képviselőjelöltjével együtt szerepel. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy ózdi panellakásban beszélgetett egy idős lakóval és az ózdi választókerület képviselőjelöltjével.

Ez egy panel. Nem kastély

— üzente vélhetően Lázár Jánosra utalva a panellakás tulajdonosa.

Kiss Sándor azt mondta, azért mutatja meg, az ellenzék programjában is benne van a panelházak korszerűsítésének folytatása, és az energetikai modernizáció révén jelentős megtakarítás érhető el. A miniszterelnök-jelölt úgy reagált, látja, hogy Ózdon is számos panelház van, amelyek egyre inkább elöregednek, és jelenleg már korszerűsítésre szorulnak.

Ez a valódi rezsicsökkentés, amit én mindig mondok. A kormány ostobán csinálta, mert egyrészt a leggazdagabb emberek medencefűtésére is adta azt a kedvezményes árat, másrészt a legszegényebb embereknek (…) semmi támogatás nem jutott.

Nem lett olcsóbb az energia egy fillérrel sem, csak a lakosok fizetik meg az adójukkal

— jelentette ki Márki-Zay. Elmondta, nem igaz, hogy az ellenzék elutasítja a rezsicsökkentést, azonban sokkal igazságosabb és hatékonyabb módon kívánja a szövetség fenntartani azt.

Ezért támogatják például a panelházak energetikai korszerűsítését és leszigetelését.

Márki-Zay Péter és Kiss Sándor teljes videóját itt lehet megnézni:

(Márki-Zay Péter/Facebook)

Valódi Hírek