Mozdulni sem lehetett, rengetegen voltak Czeglédy Csaba és Márki-Zay Péter szombathelyi fórumán

Tapsvihar tört ki, amikor Czeglédy bejelentette: megválasztása után nem tart majd igényt a mentelmi jogra, sőt javasolni fogja a mentelmi jog eltörlését, hogy senki ne bújhasson amögé.

Szombaton reggel fél nyolckor a szombathelyi piacon tartott lakossági fórumot Márki-Zay Péter, az összellenzék miniszeterelnök-jelöltje és Czeglédy Csaba az összefogás képviselőjelöltje.

A Vas megyei nyugat.hu portál beszámolója szerint tíz perccel a jelöltek érkezése előtt már alig lehetett mozdulni a helyszínen, a különböző ellenzéki pártok molinókkal és pultokkal sorakoztak fel a piac bejáratában lévő előtérben, amelyet a lakossági fórumra érkező civilek sokasága töltött meg.

fotó: Horváth Zsolt / nyugat.hu

Márki-Zay Péter az eseményen elmondta: amikor a Fidesz stadiont épít Eszéken, akkor nem a határon túli magyaroknak építi, hanem a határon inneni Mészáros Lőrincnek.

A kormány vakcinapolitikájáról azt mondta: a Fidesznek akkor sem számított az emberi élet, amikor teljesen nyilvánvaló volt, hogy hatástalan a kínai vakcina, mégis egymillió embernek adták be, s emiatt sokan meghaltak.

Márki-Zay szomorúnak tartja, hogy az utcákon lévő kormányplakátokon egy olyan színész testére retusálták rá a fejét, aki a saját fogyatékossága miatt ért megkülönböztetések okán lett öngyilkos. A politikus szerint visszataszító, hogy a Fidesz kifigurázza a fogyatékosságban szenvedőket ahelyett, hogy segítené őket.

Határozottan kijelentette: nem fognak kórházakat bezárni, és nem szeretnének migránsokat betelepíteni az országba, ellentétben a Fidesszel.

Márki-Zay Péter ezután átadta a szót az előválasztás győztesének, Czeglédy Csabának, aki frappánsan reagált azokra a vádakra, amelyek szerint ő csak azért akar országgyűlési képviselő lenni, hogy mentelmi jogot kapjon:

„Amennyiben országgyűlési képviselő leszek, nem fogok a mentelmi jogra igényt tartani, hiszen nem a mentelmi jog miatt, hanem az Önök szolgálata miatt szeretnék képviselő lenni.”

Czeglédy hozzátette, szerinte a mentelmi jog teljesen felesleges, és javasolni fogja a leendő miniszterelnöknek, hogy töröljék el, így senki nem bújhatna emögé.

Ezt követően tapsvihar tört ki a teremben.


.

(képek: Horváth Zsolt / nyugat.hu)

Valódi Hírek