Dobrev Klára nagyon felhúzta magát a grafikonon, ami Orbánék családpolitikájának „eredményeit” mutatja

Kidobott pénz volt a gazdagokat támogatni a több gyerek reményében.

A DK politikusa csütörtökön egy szemléletes ábrát közölt arról, hogyan alakult a született gyerekek száma az elmúlt 20 évben.

Így:

Dobrev Klára azt írta:

Nézem ezt az ábrát és akár még örülhetnék is, de nem tudok. Lehetnék boldog, hogy a baloldali kormányok alatt sokkal több gyerek született, mint Orbánék elmúlt 12 éves kormányzása alatt, de valójában dühöt érzek.

Ha belegondolok abba, hogy milyen sok milliárd forint ment el arra, hogy főként a jobb módú családokat támogassa a kormány és közben nem születtek meg a várt gyerekek, akkor egyszerre vagyok végtelenül szomorú és nagyon feldúlt.

Sokszor elmondtam már, hogy nem az a baj, amit a kormány ad, hanem az, akiknek nem ad, akiket kihagy a családtámogatásból. Mert hiába a családalapításhoz adott hitel, ha azzal a kevésbé jómódúak nem tudnak élni. Márpedig sajnos ők vannak többen.

Orbánék hazug családpolitikája pont arról szól, mint olyan sok intézkedésük: a kivételezésről és a gazdagok támogatásáról.

Április után a Márki-Zay Péter vezette kormány nem fog tovább kivételezni. Megtartjuk az eddigi támogatásokat és megemeljük a családi pótlékot, mert minden gyermeket nevelő szülőnek jár a segítség.


.

Valódi Hírek