Újabb botrányos részletek derültek ki az előzetesben ülő Fidesz-párti végrehajtóról: Egy választási bizottsági tagot is megpróbált befolyásolni

Újabb csontváz hullott ki Schadl György szekrényéből.

Az rtl.hu kiderítette, hogy

a Nemzeti Választási Bizottság egyik tagjától is „segítséget kért” Schadl György egy egyetemista másnap esedékes vizsgája kapcsán.

A jegyzőkönyv tanúsága szerint az NVB-delegált megnyugtatta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, hogy

nem lesz probléma, mert „{j}ó (vizsga-)bizottság lesz„.

Az ügyben illetékesek ezen kijelentést azzal indokolták, hogy a korábban leadott szakdolgozatok alaposak voltak, így nem volt miért aggódni, a diákokat pedig egy hatfős testület vizsgáztatta. Mint kiderült, Schadl és az NVB-tag közti beszélgetés első felében magánjellegű információk hangzottak el.

Ezt követően, a beszélgetés körülbelül negyedik percénél az MBVK elnöke azt mondta, az „egyik jó ismerőse” nagyon tart a záróvizsgától, amelyen Schadl telefonpartnere volt az egyik vizsgáztató. Schadl korábban beszélt a diákkal, és elmondta, az NVB-tag jó barátja.

Schadl a vizsga előtti napon kapott egy SMS-t a diáktól, amire

a vizsgáztató úgy reagált, érti, mire gondol.

A végrehajtók elnöke megkérdezte, szóljon-e a vizsgaelnöknek, de az NVB-tag úgy felelt, nem szükséges, mert „jó bizottság lesz„.

Az ügy NVB-s érintettjét elérte a portál, de nem vállalta a nevét. Válaszában azt írta, Schadllel 15 évig jártak egyetemre, és tanítani is egyszerre kezdtek. Nyilatkozatában leszögezte, az MBVK elnökével szokták egymást keresni, ám ezekre „udvariassági beszélgetések„-ként hivatkozott.

Azt írta, a szakdolgozatok mindegyike alapos munka volt, amelyet minden esetben 2-2 személy véleményezett, ezért intette nyugalomra Schadlt.

Úgy nyilatkozott, a jegyzőkönyv is bizonyítva, hogy „röviden, de tényszerűen” zárkózott el „minden további felvetéstől„.

Azt is leírta, a szakirányú továbbképzésen 6 fő biztosítja a záróvizsgák objektivitását. Az érintett az ügy miatt nem tervezi az NVB-tagságról való lemondását.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek