Hetekig tombolt Schadl György, amikor elvették a kék villogóját, így derült ki, hogy a Rogán-házaspárral is üzletelhetett

Mik vannak?

Kedden folytatódott a 444 cikksorozata Schadl Györgyről, amelyet a birtokukba jutott 1600 oldalas ügyészségi nyomozati anyagból állítottak össze.

A cikk szerint 2021 májusában Schadl egy Skoda Superb típusú gépkocsit használt, amelyet tartalék-autóként egy a magán-mentőszolgálat üzemeltetett, a vádlott pedig a szolgálat igazgatójától szerzett kék villogót helyezett el a tetején, hogy a buszsávban is tudjon menni, illetve hogy különböző szabálytalanságokat következmények nélkül tudjon elkövetni közlekedés közben.

Május 12-én a Villányi úton megállította egy rendőr, hogy ellenőrizze, miért van az autón kék villogó.

Ekkor már lehallgatták a telefonját, így derült ki, hogy a rendőri ellenőrzéskor iratok sem voltak nála, és nem értette, mi a baja a rendőrnek, így átadta ismerősének, a magán-mentőszolgálat ügyvezetőjének a telefont, hogy tisztázzák a problémát.

A lap szerint ebből, és számos ezt követő beszélgetésből is az derült ki, hogy Schadl minden eddiginél jobban felbőszült az ügy miatt.

Az igazoltatáskor úgy vélte, hogy a rendőr csak a mentőszolgálat matricáját hiányolta a kocsiról, így azt gyorsan fel is ragasztotta azzal, hogy

„majd a legközelebbi pirosnál leszedem a p*csába”.

Hat nappal később a magán-mentőszolgálat mégis kapott egy határozatot a rendőrségtől, ami arról szól, hogy nem használhatják a kék villogót. Schadl ezen nagyon kiakadt, a mentőszolgálat ügyvezetőjével folytatott beszélgetésben azt mondja, hogy majd elintézi a dolgot a rendőrségnél, addig is visszafogottabban használja a villogót.

Eközben Schadl közúti ellenőrzése miatt átnézték a mentős cég és az önkormányzat szerződését, és kiderült, hogy tartalék autókról egyáltalán nincs benne szó.

Schadl minden követ megmozgatott, hogy elintézze az ügyet, még egyik ismerősét is rászabadította az őt igazoltató rendőr-alezredesre, hogy visszaszerezze a kék villogó használati engedélyét az autóra.

Miután nem jártak sikerrel, B tervként egy új cég vételét tervezték a mentőszolgálat ügyvezetőjével közösen. A terv az volt, hogy így hagyni lehet a mostani feljelentést, az autókat átteszik az új cégbe, és így lehet majd kérni új engedélyt a megkülönböztető jelzésre.

Végül az orvos feleségének a cége szolgált megoldásként a problémára, ennek lett ügyvezetője az orvos, de

Schadl végül kimaradt belőle.

Az orvos és Schadl sok beszélgetésének egyikében a cégvásárlás után áttérnek egy körvonalazódó nagyobb üzletre, amiről egy bizonyos Ádámmal egyeztetnek, de szóba kerül a beszélgetésben Tóni és Barbara is.

Az Ádám utalhat Nagy Ádámra, akinek Schadl korábban vizsgákat intézett, a Tóni és a Barbara pedig valószínűleg Rogán Antalt és feleségét, Rogán Barbarát takarja.

Ez a nagyobb üzlet még egy lehallgatott beszélgetésben szóba került, később azonban már nem.

A villogót Schadlnek végül minden jel szerint sikerült visszaszereznie, mert letartóztatásakor már újra ott virított a kocsiján.

 

Valódi Hírek