Kiderült: Gattyán „semmi közöm a Fideszhez” György a miniszterelnök vejének bankjával üzletel

Véletlen egybeesés.

A Gattyán György érdekeltségébe tartozó Docler Holding 2020 tavaszán megvette a Kodolányi János Egyetemet fenntartó KJE Fenntartó Zrt. részvényeit, majd együttműködési szerződést írt alá az immár Tiborcz Istvánhoz tartozó Gránit Bankkal — írta meg kedden a 444.

Gattyán decemberben jelentette be, hogy indul a 2022-es országgyűlési választáson, ehhez Megoldás Mozgalom néven pártot is alapított, januárban pedig felajánlotta segítségét az ellenzéki összefogásnak.

Az ellenzék és Márki-Zay Péter szerint azonban Gattyán a Fidesz embere, noha ezt ő váltig tagadta. Ehhez képest kamupártjának alelnökét, Huszár Viktort januárban egy Orbán Viktorral közös fotón szúrták ki, de az „üzletember” más szálakon is kötődik a Fidesz holdudvarához.

A 444 cikke szerint Gattyán szerződést írta alá a Gránit Bankkal különféle specializációk indítására a magánegyetemen,

„amelyek során a pénzintézet jövőbeni humánerőforrás-szükséglete alapján képzik a hallgatókat, akik a tanulmányaik alatt, illetve végeztével a banknál kaphatnak álláslehetőséget”

— írják. A képzéseken a pénzintézet emberei tartanak majd előadásokat, de gyakorlati helyeket és ösztöndíjakat is biztosítanak a diákoknak.

A kölcsönös előnyökön alapuló kooperáció részeként a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem részt vesz a bank munkatársainak továbbképzésében is.

A lap kiemeli, hogy Gattyán életében nemrég egy költözés is történt, január 13 óta ugyanis a p0rnópápa új lakcíme

a rózsadombi Elysium luxus társasház.

Az Elysium társasházat Wáberer György vállalkozása Garancsi István szintén kormányközeli cégével, a Market Építő Zrt.-vel építtette meg.

 

Valódi Hírek